Hvad skal min bog hedde? Hjælp mig lige.

”Jeg har villet lave en brødbog til hverdagen. Til folk, der elsker at gå i køkkenet, men som også tit har travlt. Bogen gør det nemt og overskueligt at bage godt brød”.

Stilen er lagt…

Jeg er i fuld gang med at forberede fotoshoot til min brødbog. Vi har allerede taget en lille håndfuld billeder, men vi går sådan rigtigt i gang på mandag. Jeg glæder mig helt vildt. Stilen for fotos er der styr på, og jeg lover jer, at det bliver en helt anderledes brødbog, end dem I er vant til at finde i boghandleren. I hvert fald ifht. billederne.

Jeg er selv SÅ træt af at se på pæne brød, med mørk skorpe på et træbord, hvor der står en mand med grove hænder i baggrunden (han har sikkert et forklæde af læder på) og så er der ligesom lidt mel, der flyver rundt i luften. I véd godt, hvilken brød-bog-stil jeg snakker om, ik? Det image passer bare SLET ikke til mig, der render rundt i lyserød glimmerkjole og som helst bager kager og brød iført silkeskjorte. Det kan I nok se, – antager jeg?

Så jeg har valgt, at stilen skal være helt ny og anderledes. Jeg har lyst til at der skal en masse farver ind i bogen. En masse blomster. En masse utraditionelle fade og lign. Og et grafisk, stærkt udtryk. Så ingen flagrende linen gardiner og gamle træbordplader i denne omgang – det kan I glemme alt om.

Hvilken bog bliver det så?

Det bliver en bog til dig. Og mig. Og alle andre, der godt kan lide at spise brød. En bog, der skal vække din glæde ved at gå i køkkenet fremfor at afskrække dig med besværlige forklaringer og for mange trin og processer. I bogen er der en klar overvægt af opskrifter UDEN surdej – men der er naturligvis også et afsnit med surdej, og der er mine to gode, simple guides til at lave din egen surdej. Derudover er der et afsnit – ikke så stort, skal det siges – med brød til den søde tand. Ja, vi snakker wienerbrød, blandt andet! Men det kan man ligesom ikke komme udenom, når det er mig, der skriver en brødbog. Det er klart.

Her er den mere officielle salgstekst, det giver forhåbentlig end idé om, hvad I kan forvente jer:

“Med mel, salt, vand og gær eller surdej kan man bage et godt brød. Altså et rigtig godt brød, faktisk. Resten – krumme, skorpe og smag – er noget, man kan hjælpe dejen til at udvikle gennem æltning, hævning og bagning. Mere langhåret behøver det ikke at være.

Men hvorfor søren er det så, at det brød man bager derhjemme ikke altid er helt så lækkert, som det man køber til overpris hos bageren eller nyder på dyre restauranter?

Det forklarer Annemette Voss her i denne bog, men uden at fortabe sig i kemi, nørderi og indviklede bageprocesser. Hun viser, hvor nemt det faktisk kan være at bage brød med de rigtige kneb, og hvordan man med ro i maven ved at følge bogens opskrifter kan lave hjemmebagt brød, der er så godt, at man efterfølgende ikke har lyst til at spise andet.

Opskrifter er for overskuelighedens skyld baseret på en lille håndfuld af de allervigtigste meltyper, som kan fås overalt. Derudover indeholder bogen en grundig og letforståelig gennemgang af tilblivelsen af din egen surdej. Du finder gode tips til æltning, hævning, konsistens, drys, bagning, opbevaring og holdbarhed, og bogen kommer omkring emner som boller (med og uden frø og kerner), brød (fra rugbrød til grydebrød til knækbrød) og sødt brød (fra fødselsdagsboller til tebirkes). I alt indeholder bogen 50 nemme opskrifter på godt brød, der er bagt på enten gær eller surdej, og som vil få det til at dufte i hele hjemmet.

Bogen giver dig lyst til at kaste dig ud i brødbagningens kunst.

Så er spørgsmålet, hvad skal den hedde?

Jeg er i tvivl. Jeg selv synes BRØDLYKKE. Det synes min redaktør ikke umiddelbart. Så lige nu er jeg på herrens mark, og jeg mener det fuldstændigt oprigtigt – jeg her brug for input. Maschas og min Piece of cake-bog endte jo faktisk med at hedde sådan, fordi der var flere læsere, der foreslog det. Så hit me! (Brug kommentarfeltet herunder, det er nemmest for mig. TAK!)

brod-annemette-voss-2

50 reaktioner

 1. Jeg kunne ellers godt lide Brødlykke eller “lykken er et godt brød”. Der står i sakgsteksteb “brødbagningens kunst” kunne det være noget?
  Glæder mig desuden til den kommer i salg 😍

 2. Jeg kunne ellers godt lide Brødlykke eller “lykken er et godt brød”. Der står i salgsteksten “brødbagningens kunst” kunne det være noget?
  Glæder mig desuden til den kommer i salg 😍

 3. Brød for alle
  eller
  Lette brød alle kan bage
  eller
  Brød og boller – nemt og lækkert
  eller
  Brød og boller – en bagebog for alle
  eller
  Brød – nemt, lækkert og ligetil

 4. Jeg er altså enig med din redaktør, Bagelykke virker ikke rigtigt… Selvom man sikkert bliver lykkelig af at bage opskrifterne 😉
  Nogle bud kunne være :
  “Brødbogen”
  “Det Gode Brød” (det står oppe i din tekst)
  “Godt Brød – nemt at lave” (findes også oppe i din tekst)
  “Brød til enhver lejlighed”
  “Brød til hverdag og fest”
  “Kunsten at bage” (blev inspireret af brødbagningens kunst der står i teksten og ordet kunst lyder da både farverigt og glimmerfyldt)
  … Det var hvad der lige kom til mig da jeg læste ovenstående tekst. Spændende!

 5. Mine bedste brød, bedre brød, besat af brød, brød for alle, brød til enhver bager, lette brød – med liv og luft. (Henvisning til de flotte huller, man som regel gerne vil opnå, i et smukt brød) 🙂

 6. Det nemme brød
  Brød er bare bedst
  Brødbagning for alle/enhver
  Annemettes/Voss’ brødopskrifter
  Brød til hele familien
  Gode/godt brød – let at lave (hvis man da må “copy” den gode gamle kogebog “god mad – let at lave”)

 7. ‘Skive op og skive ned’
  ‘Hverdagsbrødet’
  ‘Brød til alt’
  ‘Brødforskrækket’
  ‘Dig, mig og brød’
  ‘Brødskorpen’

 8. Jeg synes bare den skal hedde Godt brød.
  Det er jo det du kan, lave gode opskrifter som giver godt brød.

 9. Faldt for et af forslagene fra en af de tidligere kommentarer 😊
  “Brød er bare bedst”

 10. Din bog – du bestemmer 😉
  Men jeg kunne foreslå “Brød = Lykke” fordi de fleste mennesker bliver noget nær lykkelige når de spiser godt brød 😊
  Et andet forslag kunne være “Duften af brød” for at allerede dér at starte folks sanser.. og nysgerrighed.
  Uanset hvad så glæder jeg mig til at se og læse resultatet, du er for sej 😊

 11. “Brød – med krummer i”
  “Brød – den lækre krumme”
  “Gourmet brød til hverdag”

 12. Jeg synes den slet og ret skal Brødbogen.
  Et alternativ kunne være Brød, brød og mere brød.

 13. Yes – endelig kom den. Anerkendelsen for “Piece of cake” titlen 😀 Du siger bare til hvis du får lyst til at sende et signeret eksemplar af bogen til mig som tak. Pøj pøj med brødbogen – har ikke lige et godt forslag endnu, men jan være det kommer.
  Brødlykke er dog for yndigt, så det skal ikke være det. Hilsner Helle

 14. Annemette går i bageriet
  Kom med Annemette i bageriet
  Brødkarma
  Brødbogen
  Brød til alle
  Få duften af brød i dit køkken
  Bag med Annemette
  Det nemme brød
  Alle kan lære at bage

 15. Det gode brød
  Krummen til det gode brød (som i opskriften til det gode brød)

 16. Levebrød, Brødflov, Hvedebrødsdage, GennemBrød, Den enes bog, den andens brød, Få brød i ovnen.

 17. Brødbager, Livets brød, Brød uden bøvl/besvær, Dit daglige brød, Lykken er brød, Et ordentligt brød, Brillante brød, Brød for alle

 18. Altså hvis den skal rime lidt på titlerne på dine tre nyeste bøger ‘Konfekt’, ‘Julebag’ og Lagkagebogen’ (og jeg ved jo godt at ‘Piece of cake’ kom et sted mellem disse, men den er jo ikke helt din egen ;)), som kort og præcist fortæller, hvad bøgerne handler om, så synes jeg da bare, at den skal hedde ‘Brødbogen’ eller ‘Brødbagning’.
  Andre længere titler kunne være: ‘Lækkert brød, sådan!’, ‘Brød – og det der ligner’, ‘Brød i ovnen’.
  Glæder mig vildt meget til at få fingrene i bogen, ved bare på forhånd at den bliver super god 🙂

 19. Vor spændende, glæder.mig til at se din brødbog. Her er mine forslag 😊. Det daglige brød. Brød til hverdag. Hvor svært kan det være, godt brød til hverdagen. Bag selv dit brød. Lykken ligger i krummen, lækkert brød til hverdag.

 20. Easy peasy bread
  Easy peasy to bake a bread,
  Brødhimlen,
  Nemt og godt brød
  Lære at bage brød, med Annemette Voss
  Sådan bager du brød
  Alt med brød og lidt mere til

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN