Jeg lavede en tomatsuppe forleden til min kæreste (tomater er hans yndlings!), og år jeg nu alligevel skal være ærlig her på bloggen og ikke lave falsk reklame, – så lad mig bare tilstå, at det var virkelig god 🙂 haha. Micky, min kæreste, er fuldstændig vanvittig vild med tomater – så den direkte vej til hans hjerte er gennem tomtsalat og tomatsuppe. Så nogle gange, bare en gang i mellem, må man jo lige rulle det tunge skyts ud, ik 😉 Og det gjorde jeg så med denne hjemmelavede, super lækre (og nemme!) tomatsuppe.
Derfor deler jeg nu opskriften med jer. God fornøjelse.
Tomatsuppe opskrift
Suppen:
1 kg cherrytomater (eller en blanding af dadeltomater og cherrytomater)
10 store blade frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 rød semi-stærk chili
2 spsk olivenolie
1/2 stk grofkværnet peber
1 tsk Maldon flagesalt
2 mellemstore rødløg
1 spsk olivenolie
2 spsk sød balsamico eddike
1 dåse flåede tomater
Brødcroutoner:
1 ciabatta eller fransk flúte
1 tsk paprika
3 spsk olivenolie
Tilbehør:
Creme fraiche 18%
frisk basilikum
olivenolie
Sådan laver du hjemmelavet tomatsuppe
Halver tomaterne, hak basilikum groft, knus hvidløg og hak chilien. Vend det i olivenolie og fordel det i en bradepande. Drys med groftkværnet peber og havsalt. Bages ved 200 grader varmluft i 20 min.
Hak rødløgene i små stykker og steg dem bløde og klare i lidt olivenolie og balsamico. Tilsæt flåede tomater og lad det småkoge. Tilsæt de bagte tomater og kog det hele op. Lad det småkoge i 5 min og blend med en stavblender til en jævn suppe. Smag til med salt og peber.
Brødcroutoner:
Skær brødet i små stykker. Vend det i olivenolie og drys med paprika. Bag brødet ved 220 grader varmluft i ca 10-15 min til croutonerne er sprøde.
VELBEKOMME!
Hvis du synes, at denne supper smager godt, så prøv min græskarsuppe! Følg også med på @Sweetcakekarma for inspiration til kager og brød.
En reaktion
Hvor mange personer er den til?