Hjemmelavet tomatsuppe opskrift

Jeg lavede en tomatsuppe forleden til min kæreste (tomater er hans yndlings!), og år jeg nu alligevel skal være ærlig her på bloggen og ikke lave falsk reklame, – så lad mig bare tilstå, at det var virkelig god 🙂 haha. Micky, min kæreste, er fuldstændig vanvittig vild med tomater – så den direkte vej til hans hjerte er gennem tomtsalat og tomatsuppe. Så nogle gange, bare en gang i mellem, må man jo lige rulle det tunge skyts ud, ik 😉 Og det gjorde jeg så med denne hjemmelavede, super lækre (og nemme!) tomatsuppe.

Derfor deler jeg nu opskriften med jer. God fornøjelse.

Tomatsuppe opskrift

1 kg cherrytomater (eller en blanding af dadeltomater og cherrytomater)
10 store blade frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 rød semi-stærk chili
2 spsk olivenolie
1/2 stk grofkværnet peber
1 tsk Maldon flagesalt

2 mellemstore rødløg
1 spsk olivenolie
2 spsk sød balsamico eddike
1 dåse flåede tomater

Halver tomaterne, hak basilikum groft, knus hvidløg og hak chilien. Vend det i olivenolie og fordel det i en bradepande. Drys med groftkværnet peber og havsalt. Bages ved 200 grader varmluft i 20 min.

Hak rødløgene i små stykker og steg dem bløde og klare i lidt olivenolie og balsamico. Tilsæt flåede tomater og lad det småkoge. Tilsæt de bagte tomater og kog det hele op. Lad det småkoge i 5 min og blend med en stavblender til en jævn suppe. Smag til med salt og peber.

Brødcroutoner

1 ciabatta eller fransk flúte
1 tsk paprika
3 spsk olivenolie

Skær brødet i små stykker. Vend det i olivenolie og drys med paprika. Bag brødet ved 220 grader varmluft i ca 10-15 min til croutonerne er sprøde.

Tilbehør

Creme fraiche 18%
frisk basilikum
olivenolie

VELBEKOMME

Tomatsuppe opskrift

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop