Hjemmelavet tomatsuppe opskrift

Jeg lavede en tomatsuppe forleden til min kæreste (tomater er hans yndlings!), og år jeg nu alligevel skal være ærlig her på bloggen og ikke lave falsk reklame, – så lad mig bare tilstå, at det var virkelig god 🙂 haha. Micky, min kæreste, er fuldstændig vanvittig vild med tomater – så den direkte vej til hans hjerte er gennem tomtsalat og tomatsuppe. Så nogle gange, bare en gang i mellem, må man jo lige rulle det tunge skyts ud, ik 😉 Og det gjorde jeg så med denne hjemmelavede, super lækre (og nemme!) tomatsuppe.

Derfor deler jeg nu opskriften med jer. God fornøjelse.

Tomatsuppe opskrift

Suppen:
1 kg cherrytomater (eller en blanding af dadeltomater og cherrytomater)
10 store blade frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 rød semi-stærk chili
2 spsk olivenolie
1/2 stk grofkværnet peber
1 tsk Maldon flagesalt
2 mellemstore rødløg
1 spsk olivenolie
2 spsk sød balsamico eddike
1 dåse flåede tomater

Brødcroutoner:
1 ciabatta eller fransk flúte
1 tsk paprika
3 spsk olivenolie

Tilbehør:
Creme fraiche 18%
frisk basilikum
olivenolie

Sådan laver du hjemmelavet tomatsuppe

Halver tomaterne, hak basilikum groft, knus hvidløg og hak chilien. Vend det i olivenolie og fordel det i en bradepande. Drys med groftkværnet peber og havsalt. Bages ved 200 grader varmluft i 20 min.

Hak rødløgene i små stykker og steg dem bløde og klare i lidt olivenolie og balsamico. Tilsæt flåede tomater og lad det småkoge. Tilsæt de bagte tomater og kog det hele op. Lad det småkoge i 5 min og blend med en stavblender til en jævn suppe. Smag til med salt og peber.

Brødcroutoner:
Skær brødet i små stykker. Vend det i olivenolie og drys med paprika. Bag brødet ved 220 grader varmluft i ca 10-15 min til croutonerne er sprøde.

VELBEKOMME!

Hvis du synes, at denne supper smager godt, så prøv min græskarsuppe! Følg også med på @Sweetcakekarma for inspiration til kager og brød.

Summary
Published On
Cook Time

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN