Hjemmelavet bearnaisesauce

Her i huset ELSKER vi sauce. Både kolde dressinger, glace, sovs, sauce og ketchup. Faktisk bare alt det, som man kan dyppe i.

Og cremen af cremen indenfor sauceverdenen MÅ være bearnaise. Here you go!

Bearnaise sauce

40 g god hvidvinseddike
30 g tør hvidvin
1 lille skalotteløg, finthakket
5 stængler estragon (uden blade – de skal bruges senere)
salt og peber
200 g smør
70 g æggeblomme
cayenne peber, salt og peber
Estragonbladene fra stænglerne, der blev brugt til essensen

Start med at lave essensen, som skal give dig den helt rette bearnaise smag. Kom hvidvinseddike, hvidvin, finthakket skalotteløg, estragonstængler, salt og peber op i en lille gryde. Kog det op. Lad det små simre i et par minutter og sigt derefter essensen fra. Kasser løg og stængler.

IMG_7343

Smelt smørret i en pande ved meget lav varme. De hvide, der synker til bunds, skal ikke bruges. Så når smørret er “klaret”, som det hedder (det må ikke bruse) hælder du det gule, klare smør over i en ren skål og kasserer den hvide masse, der ligger i bunden af panden.

IMG_7341

IMG_7347

Kom æggeblomme og essensen op i en lille tykbundet gryde. Tænd for blusset på absolut laveste niveau. Du må på INGEN måde skrue op. Bearnaise skiller hvis den bliver varm – den må kun være lun.

IMG_7348

Pisk æggeblommerne luftige og skummende sammen med essensen og begynd at tilsætte smørret lidt efter lidt under konstant piskning. Når bearnaisesaucen er tyk, luftig og cremet smages den til med cayennepeber, salt og peber og der tilsættes masser af frisk hakket estragon. Voilá.

IMG_7353

 

 

IMG_7360

0/5 (0 Reviews)

4 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop