Havregrynskugler

Havregrynskugler med rom & rosin

50 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
Havregrynskugler

300 g finvalsede havregryn
250 g blødt smør
250 g lyst rørsukker
60 g god kakao
1 dl rosiner
God mørk rom, efter ønske
evt. mandelessens
2 dl kokosmel

Tip: Hvis du har mulighed for det så kom rosinerne i et lille glas og overhæld dem med nok rom til at det akkurat dækker. Lad dem gerne stå et par dage og trække. 

Fremgangsmåde: Kom havregryn, smør, rørsukker og kakao i en stor skål og ælt det godt sammen med hænderne. Hak rosinerne grundigt og ælt dem sammen med rom ind i massen. Tilsæt rom efter smag. Hvis massen bliver for våd, kan du ælte lidt mere havregryn i. Du kan vælge at tilsætte et par dråber mandelessens, hvis du synes at dine havregrynskugler skal have et ekstra pift.

Rist kokosmelet til det er lysebrunt på en hed pande. Lad det køle af inden at dejen trilles til mundrette kugler, som vendes i kokosmelet. Kom de små havregrynskugler i en lille cellofanpose og pynt med silkebånd. Opbevares på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN