Kage med havregryn og æble (100% Øko)

Havregrynskage med æble

Reklame for Lidl

Hvis der er noget jeg ser efter, når jeg handler ind, så er det 1) om produktet er økologisk og 2) om det er produceret i Danmark. Det er de to vigtigste faktorer for mig, når jeg skal vælge hvad jeg handler ind og hvor jeg vil gøre mine indkøb. Det betyder nemlig noget for mig, hvad jeg stopper i skrutten på mine unger og mig selv. (Som I ser gik jeg lidt amok i øko-produkter, da jeg handlede ind – men det er kun 1/4 af de her ingredienser, der skal bruges i kagen…).

I mange år har jeg handlet i de lidt dyrere supermarkeder, fordi de hidtil har været bedst til at opfylde mine krav (sådan da) – men nu er bøtten vendt på hovedet – for Lidl er i løbet af den sidste håndfuld år blevet en meget aktiv spiller på dén bane og i øvrigt har Lidl gjort nogle fantastiske tiltag for at fjerne alt hvad der hedder buræg i deres butikker (også de skjulte buræg – dem som er i produkterne). Så ved I det. Hvis du er interesseret i den slags – så kan du følge Lidls Facebook side her.

Derfor har jeg siden sensommeren 2016 arbejdet på at få et samarbejde op at køre med Lidl. Og sådan noget kan jo tage tid, men endelig er det på plads, hvilket er jeg er  utroligt glad for. Det er et samarbejde jeg selv har efterspurgt, just so you know! For jeg vil faktisk oprigtigt gerne være med til at vise jer derude, at man kan være nok så fint på den, bo nok så meget i Nordsjælland, og være nok så meget en Bagedyst-vindende-kagebagende-forstadsfrue og stadig være nok så fornuftig at gøre sine super ansvarlige, økologiske lækre indkøb i Lidl.

Så jeg har bagt en kage til jer – eller det lyder forkert – jeg har udviklet en opskrift til jer, som er 100% økologisk og baseret udelukkende (næsten, det kommer vi til) på ingredienser købt i Lidl. Jeg vil vise jer, at det kan gøres både økologisk og til ansvarlige priser. Grunden til jeg skriver “næsten” er fordi, Lidl endnu ikke har økologisk bagepulver i deres sortiment. Hvilket jeg faktisk først kom i tanke om, da jeg kom hjem med mine indkøb. For i mit skab herhjemme har jeg en gigantisk bøtte bagepulver (det er nærmest til grin), som jeg har købt engros, og derfor handler jeg stort set aldrig bagepulver i dagligvarehandel. – Og i øvrigt brugte jeg vaniljestænger, som jeg havde liggende i fryseren. Så altså – anvend øko vaniljestænger og find dit økologiske bagepulver i helsebutikker og den slags – og resten køber du i Lidl. Ik’og?

Let’s get to it. Ikke mere snak…

Havregrynskage med æble

Kagen er dejlig sød (men hey, ikke for sød) med et frisk spark af de syrlige æbler. Den har godt bid, fordi der er hele havregryn i dejen. Mandlerne er med til at give den ekstra knas – jeg er virkelig vild med den.

Kage med havregryn og æble (alt økologisk)
65 g hvedemel
80 g finvalsede havregryn
100 g lyst rørsukker
korn fra 1/2 vaniljestang
1 tsk bagepulver (økologisk, kan bestilles på nettet)
100 g saltet smør
2 æg, str M/L
1/2 dl mælk
80 g dansk fraiche 9% (syrnet fløde)
1 æble med skræl
15 g mandler med skal

Fløde-fraicheskum
korn fra 1/2 vaniljestang
2 tsk lyst rørsukker
50 g dansk fraiche 9% (syrnet fløde)
1 dl piskefløde

Sådan laver du kagen med havregryn og æble:

Kagedej: Bland hvedemel, havregryn, rørsukker, vaniljekorn og bagepulver i en skål. Smelt smørret ved lav varme og lad det svale. Rør æg, mælk og dansk fraiche i smørret og rør det sammen med de tørre ingredienser til en ensartet dej.

Fordel dejen i en smurt og meldrysset bageform (diameter ca 20 cm). Skær æblet i tynde skiver og læg det ned i overfladen. Drys med hakkede mandler. Bag kagen ved 170 grader varmluft i ca 35 minutter midt i ovnen. Lad kagen køle lidt af, vip den ud af formen og server med fløde-fraicheskum og og god kop kaffe.

Fløde-fraicheskum: Rør vaniljekorn, rørsukker og dansk fraiche sammen til sukkeret er opløst. Pisk fraiche-blandingen og fløden til skum. Server til den lune kage.

Husk at bruge kommentarfeltet herunder til jeres spørgsmål og kommenterer – og meget gerne til jeres anmeldelse af kagen. Jeg bliver så glad for at læse med og se, at I er mange derude, der kan bruge mine opskrifter til noget!

Tak for at du læste med.

God bagelyst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 reaktioner

 1. Jeg kan varmt anbefale kagen, hendes far og jeg testede den sidst Annemette var hjemme. Som i sikkert ved er bagning ikke min stærke side, men denne kage var nem at lave og smagte super godt! Det bliver nok den, jeg bager, de næste gange jeg får gæster, den kunne også bruges med en kugle is og serveres som dessertkage. Glæder mig til næste gang Annemette kommer, hvad mon så vi skal bage? God bagelyst!

  1. Yes, det kan man. Jeg opbevarer den bare tildækket på køkkenbordet. Men skal den holde i flere dage så må den jo på køl.

   Knus

 2. Hej Annemette.
  Jeg vil lige høre om du pisker fløde og fraiche på en gang til skum eller blander du det efter fløden er pisket til skum?
  Håber, at det er til at forstå hvad jeg mener;0)
  God aften, hilsen Jannie

  1. Jeg putter begge dele i en skål og pisker det samtidig. Og du kan også anvende græsk yoghurt 10%/cremefraiche 18% i stedet:)

   Knus

 3. Det er en super lækker kage!!! Dejlig nem (og hurtig) at lave!! Det er en super lækker og luftig kage, den kan andbefales!! ?‼️
  Hele min familie syntes at det var en super lækker kage‼️?

 4. Er der nogen som har prøvet at fryse den?
  Vil nemlig lave den i morgen men vi spiser nok kun halvdelen og så vil jeg gemme resten til på mandag hvor der kommer gæster.

  1. Jeg har frosset den – det virker fint! Tag den ud en times tid inden servering – og lun den evt lige i ovnen 5 min ved 200 lige inden den skal på bordet. Knus

 5. Nu er den testet op til flere gange og mums!! Mandlerne er da prikken over i’et.
  Tusind tak for lækker og nem opskrift, alle jeg har lavet den har spurgt til opskriften.
  Og hvor er det fedt med hurtig respons på alle spørgsmål!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN