Gulerodskage med tranebær
10 personer
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 1 time
Kagedej
250 g sukker
3 æg
2 dl solsikkeolie
200 g hvedemel
2 tsk kanel
1 tsk vanillesukker
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g revne gulerødder
50 g hakkede valnødder
50 g hakkede tørrede tranebær
Pynt
200 g flormelis
1 citron, saften og skal
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk sukker og æg hvidt og skummende. Tilsæt olien. Bland hvedemel med kanel, salt, bagepulver og natron, og sigt i dejen. Vend revne gulerødder, valnødder og hakkede tranebær i.
Fordel dejen i en smurt springform på ca. 24 cm. Bag kagen i ca. 1 time. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid. Afkøl kagen og pynt med et tykt lag glasur, der røres på flormelis og citronsaft – dekorer med lidt revet citronskal.