Guldkugler til Guldtuben (Romkugler)

De her smager bare godt. De er glutenfri og mere cremede og lækre end traditionelle romkugler. Prøv dem.

ROMKUGLER med guldstøv.

30 stk.
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 40 min.
bagetid: 20 min.

GRUNDKAGE
50 g salte peanuts
150 g smør
150 g god mørk chokolade (60-70%)
150 g lyst rørsukker
3 æg, str M
50 g mandelmel
25 g god kakao
1 tsk bagepulver

ROMDEJ
1 grundkage
2-3 spsk solbærmarmelade
75 g blødt smør
lidt romessens
1-2 spsk ægte rom

CHOKOLADEOVERTRÆK
300 g god lys chokolade
1 tsk guldstøv

Sådan gør du…

GRUNDKAGE: Hak peanuts groft. Smelt smør i en tykbundet gryde ved medium varme. Tag gryden af varmen. Hak chokoladen og rør den ud i det smeltede smør til en blank masse. Pisk rørsukker og æg til en hvid og luftig snaps. Vend chokoladesmørret og de hakkede peanuts i æggesnapsen. Sigt mandelmel, kakao, bagepulver og salt ned i dejen og vend den forsigtigt sammen. Fordel dejen i springformen foret med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 190 grader varmluft i ca. 20 min.

ROMDEJ: Smuldr grundkagen og ælt den sammen med ingredienserne. Det er vigtigt at smørret er blødt. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl til dejen er fast nok til at rulle til kugler. Rul 30 ensartede kugler. Læg dem på køl.

CHOKOLADEOVERTRÆK: Temperer den lyse chokolade. Anvend latexhandsker, hvor du tager en klar chokolade op i håndfladen og ruller kuglerne i lidt chokolade. Gentag to gange.

Kom kuglerne på køl til chokoladen har sat sig.
Kom derefter kuglerne i en frysepose sammen med lidt guldstøv og ryst posen.
Voila.

Velbekomme.

0/5 (0 Reviews)

5 reaktioner

  1. Hej Annemette

    Først 1000 tak for endnu en lækker opskrift, og især tak for en super anvendelig måde at få romkuglerne rullet i chokoladen, metoden er nu prøvet og det fungere bare perfekt! Jeg har et spørgsmål til opbevaring af disse skønheder, skal de på køl når de er rullet i guldstøvet?

  2. Hej Annemette

    Hvis jeg ikke kan få chokoladen til at blive på romkuglerne, når jeg ruller dem i hånden, har du så et forslag til hvad jeg gør forkert? – for både chokolade og lidt romkugle blev på handsken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop