Grovboller med hampefrø

Hamp er en superfood. Jeg har fået fingrene i noget hampemel og i hampefrø. Det er rimelig nemt at få fat i – de forhandler det i flere af de store supermarkedskæder, men ellers så er helsekostbutikken et godt sted at starte.

Hamp er utrolig sundt og fyldt med protein. Derfor mætter det rigtig godt, og det smager i øvrigt skønt! Du kan læse mere om hamp på nettet, hvis det har din interesse.

IMG_7397

Opskrift på nemme, hurtigt boller med hampemel og hampefrø. 

50 g gær
5 dl koldt vand
1 dl appelsinjuice
425 g hvedemel
60 g groft hampemel
180 g grahamsmel
1 stor spsk maldon havsalt
60 g hampefrø
60 g solsikkekerner
2 spsk olivenolie

Rør gær, vand, appelsinjuice sammen. Tilsæt hvedemel, hampemel, grahamsmel og salt og ælt dejen igennem på maskine ved fuld kraft i ca 15 min til den slipper skålen sider og har formet sog som en klump omkring krogen. Tilsæt hampefrø, solsikkekerner og olivenolie og rør dejen sammen  et minuts tid på maskinen ved lav hastighed. Stil dejen til hævning under klæde i ca 30 min. et svalt sted.

Drys mel på bordpladen. Hæld dejen ud herpå og skær den i 20 mindre ensartede stykker. Placer stykkerne på en bageplade, der er smurt i lidt olivenolie. Stil til hævning under klæde i yderligere 30 min.

Forvarm i mellemtiden ovnen til 230 grader. Bag bollerne midt i ovnen i ca 25 min til de er let gyldne og sprøde i overfladen. Fjern fra bagepladen og las køle af på rist.

De smager skønt både som morgenmad med ost, smør eller chokoladepålæg – men er også rigtigt gode som sandwichbrød.

Velbekomme.

IMG_7402

IMG_7400

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop