Intens glutenfri chokoladekage med lime

glutenfri-chokoladekage-callebaut-annemette-voss-7

Reklame for Callebaut® Chokolade

Mit valg af chokolade

Til denne glutenfri chokoladekage bruger jeg Callebaut® Chokolade. Der findes mange gode chokoladeproducenter på markedet. Naturligvis gør der det. Men i min branche er der nogle tydelige favoritter blandt mine kollegaer – én af dem er Callebaut® Chokolade. Det er dén chokolade jeg (stort set) altid har brugt, når jeg har prioriteret kvalitet. Fordi før i tiden var den lidt svær at få fingrene som almindelig forbruger – men sådan er det ikke længere. Den forhandles nu i adskillige webshops, så de behøver ikke længere at gå på kompromis.

Den nævnte chokolade, Callebaut 811 – 54,5%, anvender jeg oftest, når jeg bager, laver ganache og særligt når jeg skal temperere chokolade. Den er super nem at arbejde med, og sikrer dig et godt resultat. Chokoladen anvendes af top professionelle folk over hele verden. Den er en rigtig klassiker i konditorbranchen.

Når jeg skal anvende lys chokolade, som her til frostingen, bruger jeg altid Callebaut 823 – 33,6%. Den har en dejlig karamelliseret smag. Det er jeg vild med.

callebaut-moerk-chokolade-3

callebaut-maelkechokolade-1

callebaut-moerk-chokolade-1

callebaut-maelkechokolade-3

glutenfri-chokoladekage-callebaut-annemette-voss-10

Opskriften på glutenfri chokoladekage
– med fløjlsblød cream cheese frosting og et hint af lime

Vær opmærksom på, at denne kage skal en tur i køleskabet inden den er spiseklar. Men ventetiden er det hele værd, det lover jeg! Så bag den i dag – nyd den i morgen. (Eller bag den om morgenen og nyd den om aftenen…ik?)

8 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
bagetid 35 min
køleskabstid: mindst 5 timer

Glutenfri chokoladekage
140 g saltet smør
140 g mørk chokolade (Køb her: Callebaut 811 – 54,5%)
140 g hvidt sukker
2 æg, str M/L
1 æggeblomme

Mild cream cheese frosting med chokolade
100 g lys chokolade (køb her: Callebaut 823 – 33,6%)
200 g flormelis
125 g blødt smør
200 g philedelphia flødeost

Karamelliserede syrlige hasselnødder
125 g hasselnødder
1 spsk honning
saft fra 1 lime
evt. et nip havsalt

glutenfri-chokoladekage-callebaut-annemette-voss-4

Sådan laver du min glutenfri chokoladekage med frosting:

Glutenfri chokoladekage: Smelt smørret ved lav varme og tag gryden af varmen. Hak chokoladen og rør den ud i det varme smør. Pisk æg, æggeblomme og sukker til en luftig æggesnaps og vend chokoladesmørret heri. Fordel dejen i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bund og sider. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 160 grader i 35 minutter. Tag kagen ud og lad den køle af i formen (den vil falde sammen, det er meningen). Sæt den afkølede kage i køleskabet i mindst 5 timer – men gerne natten over – lad den bare blive i formen.

Befri den kolde kage for form og bagepapir. Sæt kagen på et fad.

Mild cream cheese frosting med chokolade: Start med at tage flødeosten og smørret ud af køleskabet og lad det stå ved stuetemperatur i en lille times tid, så det ikke er helt køleskabskoldt, når du skal bruge det.

Smelt chokoladen i vandbad ved lav varme. Lad den smeltede chokolade køle af til den har stuetemperatur. Det tager en halv times tid. Pisk flormelis og blødt smør til en luftig og meget lys smørcreme. Tilsæt dem smeltede chokolade og pisk det godt sammen. Tilsæt flødeosten og pisk det ganske kortvarigt sammen til det er ensartet. Hvis du pisker for længe bliver cremen for blød.

Kom frostingen i en sprøjtepose med en stjernetylle og dekorer kagens top.

Syrlige hasselnødder: Rist hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft til skallerne begynder at sprække – det tager ca 8 minutter. Lad hasselnødderne køle af og gnid dernæst hasselnødderne fri for skaller i et rent viskestykke. Kom de afskallede hasselnødder på en hed pande og rist dem til de er gyldne. Tilsæt honningen og limesaften til de varme hasselnødder og lad dem karamellisere på panden ved medium varme. Tilsæt til slut havsalt. Fordel de karamelliserede hasselnødder på et stykke bagepapir, træk dem fra hinanden, så de ikke klumper sammen, og lad dem køle af.

Dekorer kagen med de karamelliserede hasselnødder og lidt fintrevet limeskal.

glutenfri-chokoladekage-callebaut-annemette-voss-2

glutenfri-chokoladekage-callebaut-annemette-voss-1Du kan lave lige det mønster, du vil, oven på kagen. Når frostingen er kommet på sætter du bare kagen på køl, hvor den opbevares til den skal serveres.

glutenfri-chokoladekage-callebaut-annemette-voss-6

glutenfri-chokoladekage-callebaut-annemette-voss-8

glutenfri-chokoladekage-callebaut-annemette-voss-9

glutenfri-chokoladekage-callebaut-annemette-voss-5

glutenfri-chokoladekage-callebaut-annemette-voss-11

glutenfri-chokoladekage-callebaut-annemette-voss-12

glutenfri-chokoladekage-callebaut-annemette-voss-13

Velbekomme.

Du kan også prøve min opskrift på Glutenfri chokoladedrøm med blomme og bær

 

3 reaktioner

  1. Hvis jeg nu vil købe “alm” chokolade i supermarkedet, er det så stadig samme % jeg skal gå efter? Normalt er det da 70% mørk man bruger, er det ikke? Har før fundet en 54% eller der omkring, men den vil jeg da nærmest betegne som lys. Gælder der mon andre regler, om man vil, når chokoladen er finere/dyrere? Vh Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop