Glutenfri chokoladedrøm med blomme og bær

Denne kage er ganske enkelt fantastisk. En rigtig klassiker (i hvert fald bunden) i mit køkken. De små lækre detaljer i pynten gør virkelig kagen til en oplevelse for øjet, og samtidig smager den himmelsk. Bunden er nærmest lidt konfektagtig – og så er den glutenfri…. Du kan jo give den gas med alle mulige slags frugter på toppen. Prøv kiwi, abrikoser og/eller jordbær. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænserne. Men tænk evt. over at farverne gerne må “matche” lidt – det giver et fint og smukt udtryk.

IMG_0068

Glutenfri chokoladedrøm med blomme og bær

8 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 1 time 15 min
bagetid: ca 45-50 min

Chokoladebund
100 g lyst rørsukker
6 æggeblommer
100 g smør
130 g god mælkechokolade
80 g mandler

Creme med flødeost
2 dl piskefløde
120 g flødeost (ikke light)
2 spsk flormelis
korn fra 1/2 vaniljestang

Pynt
4 faste mørke blommer
1/2 citron, saften
125 g hindbær
en håndfuld røde syrer

 

Chokoladebund: Pisk rørsukker og æggeblommer hvidt og luftigt. Smelt smørret og opløs mælkechokoladen heri. Hak mandlerne til fint mandelmel i en minihakker og vend forsigtigt chokoladesmørret samt mandelmelet i æggesnapsen. Fordel dejen i en springform (ca. 23 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bund og sider og bag kagen ved 160 grader varmluft i ca. 45-50 min. Køl chokoladebunden helt af inden den befries fra form og bagepapir. Du kan med fordel stille kagebunden i køleskabet natten over.

Creme med flødeost: Pisk fløde, flødeost, flormelis og vaniljekorn til en luftig creme. Fordel cremen i et jævnt lag henover chokoladebunden.

Pynt: Skær blommerne i ultra tynde skiver, vend dem i en smule citronsaft og dup dem tørre. Anret blommeskiverne omhyggeligt i små “roser” ovenpå cremen. Tryk dem lidt ned i cremen for at holde dem på plads. Fyld mellemrummene ud med friske hele og halve hindbær og dekorer langs kanten med små syrer.

Processed with Snapseed.
Processed with Snapseed.
0/5 (0 Reviews)

3 reaktioner

  1. Hej Annemette!
    Vil opskriften kunne fungere til muffins? -og hvor længe tror du de evt. ville skulle bage? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop