Fyldte chokolader med nougat og knas

Reklame for Callebaut® Chokolade

Lav dine egne fyldte chokolader. Det er bare lige dén tand bedre end at købe dem. Prøv min version med lækre lyse chokoladeskaller af Callebaut®’s fantastiske klassiker “823’eren” –  og med fyld af nougatknas. Det er så lækkert.

Nougatfyld
30 g hvidt sukker
50 g afskallede hasselnødder
200 g blød nougat
40 g mørk chokolade, Callebaut® 811
20 g blødt smør
et nip havsalt

Chokoladeskaller
600 g lys chokolade, Callebaut® 823
Guldstøv

Sådan laver du fyldte chokolader med nougat:

Start med at lave nougatfyldet, da det gerne må stå og svale ved stuetemperatur, mens du tempererer chokoladen til chokoladeskallerne.

Nougatfyld: start med at hakke hasselnødderne fint i en minihakker. Smelt sukkeret ved middel varme på en pande. Når det er gyldent og er blevet til karamel tilsættes helt finthakkede, afskallede hasselnødder. Rist det hele på panden i et par minutter til nødderne er gyldne. Hæld de karamelliserede nødder ud på et stykke bagepapir til afkøling.

Når karamel-nødderne er kølet af køres de igen ganske kort igennem i minihakkeren.

Over vandbad, ved medium varme, smeltes nougat sammen med chokoladen. Når det er smeltet tages skålen op af vandbadet og smørret røres i sammen med havsalt.

Rør de hakkede karamel-nødder i. Lad det stå ved stuetemperatur i en times tid til det er svalet og er ca 25 grader i temp. Kom i en sprøjtepose.

Sådan laver du chokoladeskallerne:

Temperer chokoladen – følg min guide til temperering af lys chokolade.

fyldte-chokolader-med-nougat-annemette-voss-callebaut-14Fordel chokoladen i de rene chokoladestøbeforme – jeg anvender to formen…

fyldte-chokolader-med-nougat-annemette-voss-callebaut-15Bank formen mod bordet et par gange, ret hårdt – så sikrer du dig at luftbobler forsvinder og du derved får en pæn overflade på de færdige chokolader.

fyldte-chokolader-med-nougat-annemette-voss-callebaut-16Skrab overskydende chokolade væk med en spartel. Her behøver du ikke være så grundig… denne del af processen er blot for at gøre håndteringen nemmere for dig. Senere skal du være mere grundig.

fyldte-chokolader-med-nougat-annemette-voss-callebaut-19Bank kraftigt på siden af formen, mange gange, for at overskydende chokolade flyder ud af formen. Hold formen henover et rent stykke bagepapir, så du efterfølgende kan skrabe overskydende chokolade sammen, som skal genanvendes.

Nu er det vigtigt at du er grundig med at få skrabet formen ren for overskydende chokolade. Du skal virkelig sørge for at formen er helt ren, og at chokoladen KUN befinder sig nede i de dertil indrettede huller. Det vil nemlig give dig nogle meget pæne og præcise chokolader, når du vipper dem ud af formen.

Vend bunden i vejret og lad chokoladen sætte sig i formen. Efter ca. 5 minutter flytter du formen i fryseren, hvor de hviler i 10 min.

fyldte-chokolader-med-nougat-annemette-voss-callebaut-20Tag formene (jeg synes der er nok til to forme) ud og fyld chokoladerne med nougatmassen. Sørg for ikke at fylde helt til kanten. Der skal være plads til at ‘lukke’ chokoladerne med en bund af chokolade.

Temperer en mindre portion chokolade på ny. Her kan du bruge den chokolade du havde til overs fra processen.

fyldte-chokolader-med-nougat-annemette-voss-callebaut-23Fordel chokoladen ovenpå de halvfærdige chokolader. Bank igen formen kraftigt mod bordet nogle gange.

fyldte-chokolader-med-nougat-annemette-voss-callebaut-27Skrab overskydende chokolade bort.Gem overskydende chokolade, som kan opbevares i en beholder køligt til næste gang du skal bruge Ruby chokolade.

Vær meget grundig også denne gang, så du får nogle pæne afslutninger på dine chokolader.

Lad formen hvile på hovedet i 5-10 min – sæt den evt i køleskab eller i fryseren 5 min.

fyldte-chokolader-med-nougat-annemette-voss-callebaut-29Vip chokoladerne ud af formen. Hvis tempereringen er perfekt, så falder de selv ud af formen. Ellers må du lige banke formen mod bordet et par gange.

fyldte-chokolader-med-nougat-annemette-voss-callebaut-32Pensel med guldstøv.

fyldte-chokolader-med-nougat-annemette-voss-callebaut-33

fyldte-chokolader-med-nougat-annemette-voss-callebaut-34

fyldte-chokolader-med-nougat-annemette-voss-callebaut-37

 

0/5 (0 Reviews)

4 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop