Fyldte chokolader med limekaramel

fyldte-chokolader-med-limekaramel-anrettet-på-fad

fyldte-chokolader-med-limekaramel-anrettet-på-fad

Reklame for Callebaut® chokolade

Fyldte chokolader med limekaramel

48 stk
sværhedsgrad: medium / svær
arbejdstid: 45 min
kogetid (karamel): 3-4 timer
hviletid: mindst 1 time

Ingredienser
600 g mørk chokolade, Callebaut® 811
1 dåse kondenseret mælk
2 økologiske limefrugter
et nip havsalt

Sådan laver du fyldte chokolader med limekaramel:

Start med at lave karamellen, så den er klar, når du skal bruge den.

Limekaramel: Kog hele dåsen af kondenseret mælk (uden mærkat, men stadig ikke åbnet) i 3-4 timer – sørg for at den hele tiden er dækket til af vand. Lad dåsen køle af i 1 times tid. Åben dåsen og rør karamellen sammen med fintrevet limeskal fra 2 økologiske limefrugter. Smag evt. til med et nip havsalt.

Temperer chokoladen efter anvisningen i min guide til Mørk chokolade temperering.

mork-chokolade-temperering-hæld-chokoladen-i-formen-2Fordel chokoladen i de rene diamant-chokoladestøbeforme – jeg anvender to forme…
mork-chokolade-temperering-chokoladen-i-formBank formen mod bordet et par gange, ret hårdt – så sikrer du dig at luftbobler forsvinder og du derved får en pæn overflade på de færdige chokolader.
mork-chokolade-temperering-skrab-chokoladenSkrab overskydende chokolade væk med en spartel. Her behøver du ikke være så grundig… denne del af processen er blot for at gøre håndteringen nemmere for dig. Senere skal du være mere grundig.
mork-chokolade-temperering-bank-chokoladen-ud-ad-formenBank kraftigt på siden af formen, mange gange, for at overskydende chokolade flyder ud af formen. Hold formen henover et rent stykke bagepapir, så du efterfølgende kan skrabe overskydende chokolade sammen, som skal genanvendes.
Du kan i øvrigt altid genanvende smeltet chokolade. Så længe temperaturen på den mørke chokolade ikke har været over 55 grader, kan du sagtens bruge den igen – også til temperering.
mork-chokolade-temperering-skrab-formNu er det vigtigt at du er grundig med at få skrabet formen ren for overskydende chokolade. Du skal virkelig sørge for at formen er helt ren, og at chokoladen KUN befinder sig nede i de dertil indrettede huller. Det vil nemlig give dig nogle meget pæne og præcise chokolader, når du vipper dem ud af formen.
mork-chokolade-temperering-vend-form-med-bunden-i-vejretVend bunden i vejret og lad chokoladen sætte sig i formen. Det bør ikke tage mere end få minutter, men chokoladen har egentlig rigtig godt af at stå og sætte sig ordentligt ved stuetemperatur i flere timer… Hvis du har travlt kan du sætte formen i fryseren efter ca. 5 minutter, hvor den hviler i 10 min.
mork-chokolade-temperering-fyld-chokoladerneTag formene (jeg synes der er nok til to forme) ud og fyld chokoladerne med karamellen. Sørg for ikke at fylde helt til kanten. Der skal være plads til at ‘lukke’ chokoladerne med en bund af chokolade.

mork-chokolade-temperering-overhæld

Temperer en mindre portion chokolade på ny. Her kan du bruge den chokolade du havde til overs fra processen. Fordel chokoladen ovenpå de halvfærdige chokolader.

mork-chokolade-temperering-overhældBank igen formen kraftigt mod bordet nogle gange.

mork-chokolade-temperering-skrab-form
Skrab overskydende chokolade bort.Gem overskydende chokolade, som kan opbevares i en beholder køligt til næste gang du skal bruge mørk chokolade.
mork-chokolade-temperering-skrab-formVær meget grundig også denne gang, så du får nogle pæne afslutninger på dine chokolader.
mork-chokolade-temperering-vend-form-med-bunden-i-vejretLad formen hvile på hovedet i 5-10 min – sæt den evt i køleskab eller i fryseren 5 min.
mork-chokolade-temperering-bank-fyldte-chokolader-udVip chokoladerne ud af formen. Hvis tempereringen er perfekt, så falder de selv ud af formen. Ellers må du lige banke formen mod bordet et par gange.

mork-chokolade-temperering-bank-fyldte-chokolader-ud

fyldte-chokolader-med-limekaramel-pensles-med-glimmerPensel med bronzestøv.
fyldte-chokolader-med-limekaramel-anrettet-på-fad
fyldte-chokolader-med-limekaramel-taget-en-bid

Servér for én du holder af 🙂

0/5 (0 Reviews)

4 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop