Frozen-kage (brombær, æble, nektarin og vanilje)

Når der skal laves en lagkage, så skal den bare smage godt! Det er ikke nok at en kage er flot – på ingen måde – uanset hvilket billede, der måtte være blevet malet af undertegnede i Den store bagedyst 2013 – så er jeg langt mere end kun en pynte-prinsesse. Jeg går op i at kager er fine, men fremfor alt skal de smage af noget, og give lyst til endnu et stykke. Også, når de skal pakkes ind i fondant og drysses med glimmer.

Så jeg tog udfordringen op, da jeg skulle bage en vaskeægte Frozen kage til Hollie Nolia til hendes 4 års fødselsdagsfest.

Her får du opskriften…

FROZEN kage 

26 pers.
sværhedsgrad: svær
arbejdstid: 4-5 timer (over 2 dage)
bagetid: ca. 12 min (ad to omgange)
køleskabstid: natten over

Flødecreme
1 polynesisk vaniljestang
50 g hvidt sukker
50 g maizena majsstivelse
4 dl sødmælk
4 æggeblommer
1,5 dl piskefløde
et nip salt
1 dl piskefløde, (piskes og vendes i flødecremen til slut)

Mandelbunde
2 polynesisk vaniljestænger
150 g hvidt sukker
12 æg, str M
165 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1/4 tsk fint salt
80 g mandler

Grov kompot af æble og nektarin
2 nektariner
1 stort madæble, elstar
60 g lyst rørsukker
1/2 citron, saften

Brombærmousse
7 blade husblas
450 g friske brombær
1 polynesisk vaniljestang
160 g hvidt sukker
40 g muscovadosukker
1 økologisk citron, skal og saft
5 dl piskefløde

Hjemmelavet fondant
15 store skumfiduser fra Haribo
2 spsk citronsaft
1 spsk smagsneutral olie
370 g sigtet flormelis
turkis, gul og blå pastafarve
lidt maizena majsstivelse til udrulning

Smørcreme med vanilje
500 g blødt smør
850 g sigtet flormelis
2 tsk vaniljesukker
turkis og blå pastafarve

Pynt
1 sæt Frozen Fever Birthday Party Set (sådan et her)
Forskellige snefnug udstikkere (jeg bruger dem her)
20 g finthakket hvid chokolade, der er vendt i lidt perlemorsstøv, til toppen
en bogstavspræger til navneskiltet (jeg har sådan en her)
fødevaregodkendt lim, til at fæstne snefnuggene
små lyserøde sukkerhjerter
et drys fødevaregodkendt glimmer

I øvrigt, til samling
2 springforme (diameter 25 cm og 20 cm)
kageplast, højde 8 cm
2 stykker kagepap, diameter 25/20 cm (se her)
plastikrør til kagestabling (dem her)
3-4 engangssprøjteposer
3 forskellige tyller

Tilbered kagen i denne rækkefølge:

DAG 1:

Flødecreme: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Rør vaniljesukker, sukker og majsstivelse sammen til en jævn masse i en skål med 1 dl sødmælk og æggeblommerne. Varm resten af sødmælken op til kogepunktet sammen med 1,5 dl fløde. Tilsæt æggeblandingen i en tynd stråle under konstant piskning til cremen tykner godt. Tilsæt salt. Lad cremen koge igennem i 1 minuts tid mens du fortsat pisker kraftigt, så du undgår, at cremen brænder på. Kom cremen over på en ren tallerken og dæk den til med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt på køl i en times tid til cremen er helt kold.

Mandelbunde: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Del æggene i æggeblommer og hvider. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt. Sigt hvedemel og bagepulver heri. Pisk hviderne stive og hak mandlerne fint. Vend massen sammen med de stiftpiskede æggehvider samt de finthakkede mandler. Fordel dejen på bageplader beklædt med bagepapir. Du skal bruge tre bunde med en diameter på 25 cm og 3 bunde med en diameter på 20 cm. Bag bundene ved 180 grader varmluft i ca. 10-12 min. til de er let gyldne. Du kan godt bage flere bunde ad gangen. Køl bundene helt af inden de anvendes i kagen.

Grov kompot af æble og nektarin: Kom nektarinerne i en dyb skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i et par minutter, hæld vandet fra og træk forsigtigt skrællen bort fra frugtkøddet. Skræl også æblet og skær nektariner og æble i meget små stykker. Kom frugterne i en lille tykbundet gryde sammen med sukker og citronsaft og kog det op til det meste af væden er fordampet. Det tager ca 5 min. Køl af.

Brombærmousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, muscovadosukker, brombær, citronsaft samt fintrevet -skal op i 10 min. Skum af! Tag gryden af varmen og blend brombærrene med en stavblender til en grov men ensartet brombærgrød. Lad brombærgrøden svale i 10 min. Opløs den udblødte og afdryppede husblas heri og lad nu brombærgrøden køle af til ca. 40 grader. Tjek gerne med et termometer. Pisk fløden til let flødeskum. Rør først 1/4 af den let piskede flødeskum i brombærgrøden. Tilsæt nu halvdelen af den resterende flødeskum og vend det sammen. Tilsæt resten af flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.

Nu er du klar til at samle kagen!

Samling: Læg en stykke kageplast ned langs siden på begge springforme, og læg kagepappet ned på bunden. Læg en mandelbund, der passer til størrelsen på formen ned i hver form. Fordel brombærmoussen ovenpå bundene. Læg endnu en mandelbund på og smør kompotten ud herpå. Pisk flødecremen lind med en elpisker, pisk 1,5 dl fløde til flødeskum og vend det sammen med cremen. Fordel cremen ovenpå kompotten i et jævnt lag. Det kan godt betale sig at anvende en sprøjtepose til hjælp, når cremen skal fordeles. Læg den sidste mandelbund på som låg, giv overfladen et let tryk så kagerne samler sig og sæt dem på køl mindst 4 timer – men aller helst natten over.

Forbered fondanten nu – så kan dine snefnug nå at tørre.

Hjemmelavet fondant: Smelt skumfiduser, citronsaft og olie over vandbad ved medium varme. Når massen er smeltet og ensartet tilsættes den flydende skumfidusmasse til flormelissen. Ælt fondanten sammen ved håndkraft eller anvend en rørmaskine me dejkorg. Hvis fondanten er meget klistet, kommes den i en pose og lægges på køl i 1 times tid til den har samlet sig. Du skal ikke tilsætte mere flormelis!

Farv ca. en tredjedel af fondanten turkis og en anden tredjedel blå med pastafarve, og læg dernæst klumperne i en pose, der kommes i en lufttæt beholder til den efterfølgende dag. Resten skal forblive hvidt og anvendes til snefnug foruden en lille bid, der farves gul til navneskiltet.

Udrul den hvide og den gule fondant i lidt maizena til en tykkelse på ca 1,5 mm. Udstik forskellige snefnug og iskrystaller og præg den gule med navn ved hjælp af en bogstavpræger. Lad alle delene lægge til tørre natten over på en skummåtte eller et stykke køkkenrulle.

DAG 2:

Smørcreme: Kom alle ingredienserne op i en røreskål og pisk/rør en luftig creme – gerne ved hjælp af en køkkenmaskine. Pisk længe nok til at cremen er helt hvid og luftig. Det kan snildt tage 10-15 min. ved maks hastighed. Del smørcremen i 4 lige store dele og indfarv dem. Du skal bruge 2 hvide dele, 1 turkis og 1 blå del. Den ene hvide del kommes i en sprøjtepose med en lille glat tylle. Den turkise del kommes i en sprøjtepose med en lille stjernetylle og det samme gælder for den blå del.

Tag den store kage ud af køleskabet og befri den fra kageplast og form. Kom kagen op på det fad, som kagen skal serveres på. Smør et tyndt lag af den resterende hvide smørcreme ud på toppen af kagen.

Ælt din blå fondant smidig og udrul den i lidt maizena til en tykkelse på 2 mm. Beklæd kagens top og klip overskydende fondant væk. Glat overfladen med en ren håndflade. Afsæt toppe af smørcreme hele vejen rundt om kagens side i et tilfældigt mønster.

Skær 3 plasticrør til, og stik dem ned i den store kage, så de er med til at bære den lille kage på toppen.

Tag den lille kage ud af køleskabet og befri den fra kageplast og form. Smør den op i et tyndt lag smørcreme. Sæt kagen på køl og gentag opsmøringen efter et par minutter. Når smørcremen er jævnt smurt ud udrulles et bånd af turkis fondant, der passer til kagens omkreds og højde. Beklæd kagens side med det turkise bånd og klip overskydende fondant af. Placer den lille kage ovenpå den store.

Dekorer toppen af kagen med at drysse med lidt hvid chokolade, der er vendt i perlemorsstøv. Afsæt en rand af små rosetter med blå og turkis smørcreme. Fæstn snefnuggene og navneskiltet med spiselig lim. Drys med glimmer og lidt lyserøde sukkerhjerter!
Sæt de små figurer på kagen til sidst.

Processed with Snapseed.

 

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN