Formbrød med kerner – klar på få timer og uden dej på fingrene!

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-20 formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-29

Reklame for Gram

Færdig på få timer.

Ingen dej på fingrene.

Nemt at variere,

…og med kærlighed til dem du holder af!

Lyder det ikke lige super godt? Det synes jeg, og derfor har jeg lige ridset det op i 4 klare formuleringer, så du slet ikke er i tvivl om, hvorfor du skal bage det her brød.

Pssst… HUSK i øvrigt, at du kan downloade en gratis e-bog, fra mig til dig…
Klik her: Annemettes e-bog for Gram, download

Har du egentlig nogensinde spurgt dig selv spørgsmålet “hvorfor går jeg i køkkenet og bager og laver mad?”. Det har jeg. Mange gange. Og jeg er også blevet stillet spørgsmålet adskillige gange, når jeg har givet interviews og den slags. Svaret er det samme hver gang. Jeg går i køkkenet, fordi jeg godt kan lide at lave noget til andre. Jeg elsker at bage, fordi det gør mig glad at dele min kærlighed til mad og kager med dem jeg holder af.

Tænk over det næste gang du står i køkkenet. At du er i gang med at gøre en handling i kærlighed. Kærlighed til dine gæster, din mand, dine børn – kærlighed til dig selv. Mad er kærlighed, hvis I spørger mig. Kærlighed til livet. Til os selv.

Nu har jeg samarbejdet med Gram i mere end et år. Og min kærlighed til at gå i køkkenet er bestemt ikke blevet mindre. Faktisk er jeg ret glad for, at jeg fik lov af min udlejer til at skifte ovn, køleskab og kogeplade, da vi flyttede ind i lejligheden. Nu er jeg virkelig blevet bekendt med særligt ovnen, og jeg véd bare, at mit bagværk bliver godt hver gang. Og hvis det ikke gør – ja, så er det i hvert fald min egen skyld, fordi jeg selv har lavet ged i den (men det ved vi jo allesammen aldrig sker for mig, – eller noget…haha!)

Men nok om det, – det var også bare nogle tanker – nu til den gode opskrift.

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-27

Opskrift på nemt formbrød med kerner og nødder.
– uden koldhævning og lang ventetid 😉

Brøddej
20 g gær
1 dl kærnemeælk
3 dl koldt vand fra hanen
450 g almindeligt hvedemel
1 spsk flydende honning
10 g havsalt
40 g finvalsede havregryn
50 g hasselnødder, grofthakkede (kan udelades eller erstattes af anden slags nød)
1,5 dl blandede kerner (f.eks. 0,5 dl hørfrø + 0,5 dl solsikkekerner + 0,5 dl græskarkerner)
2 spsk smagsneutral olie, til at smøre formen med

Følg vejledningen step by step… dit brød er klar allerede om 3 timer og 30 min, mums!

Sådan laver du formbrød med kerner:

Vej alle ingredienserne af.

Find en stor skål frem, og rør gæren ud i kærnemælk og vand. Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen ved hjælp af en stor grydeske.

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-2

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-7

Blev ved med at røre og trække i dejen med grydeskeen i ca 5-8 min. Det føles som lang tid, men det er vigtigt, at du gør det. Det sikrer dig en bedre dej med en god struktur.

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-9

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-11

Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den til hævning ved stuetemperatur i ca. 2 timer til dejen er vokset til dobbelt størrelse.

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-12

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-13

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-14

Smør en rugbrødsform med lidt smagsneutral olie og hæld/vip dejen over i formen. Dup brødets overflade med lidt vand, drys med havregryn og lad brødet hæve yderligere 45 min ved stuetemperatur under et fugtigt viskestykke.

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-16

Varm i mellemtiden ovnen op til 230 grader varmluft.

Når ovnen er varm, bager du brødet midt i ovnen i ca 35-40 min til det er gyldent og sprødt. Skru ned til 210 grader efter ca. 15 min.

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-17

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-18

Lad brødet køle af i formen i ca. 25 min. Derefter kan du vippe det ud af formen og lade det køle helt af på en bagerist.

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-19

Først når brødet er kølet godt af kan du skære i det (selvom det kan være svært at vente).

Velbekomme.

formbrod-med-kerner-gram-annemette-voss-28

 

5 reaktioner

  1. Hej. Jeg skulle lave et brød til mine veninder og faldt over dette. Jeg brugte bare 1/2 vand og 1/2 kærnemælk og da jeg ikke bryder mig om nødder i mit brød, blev de skiftet ud med sesam. Supergodt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN