Flødebollekupler med vaniljeskum og pistaciebund

Annemettes bageskole på YouTube er i samarbejde med Bilka

Flødebollekupler (se videoen nederste i indlægget)

12 stk.
sværhedsgrad: svær
arbejdstid: 1 time 15 min.

Støbte chokoladekupler
1 tsk guldstøv
600 g god, mørk chokolade

Vaniljeskum
200 g sukker
80 g glukosesirup
60 g vand
110 g pasteuriserede æggehvider
1 spsk sukker
½ polynesisk vaniljestang
1 spsk flormelis

Pistaciebunde
2 spsk usaltede pistacienødder
300 g ren rå marcipan
lidt flormelis til at rulle ud i

Støbte chokoladekupler: Drys lidt guldstøv i hvert af de 6/12 halvkugleformede rum i din (-e) silikoneforme. Temperér chokoladen ved at smelte 2/3 over vandbad til en temperatur på 55 grader. Tilsæt 1/3 meget finthakket chokolade og rør rundt til den når en temperatur på 29 grader, varm kortvarigt op over vandbad til 31-32 grader, – således! Hæld chokoladen i formen og vent et øjeblik. Lav nu cirkelbevægelser med formen, således at chokoladen fordeler sig i de små rum, helt op til kanten. Vend formen på hovedet ud på et stykke bagepapir, så den overskydende chokolade drypper af. Denne chokolade kan sagtens genanvendes. Sæt formen på køl, og så snart chokoladekuplerne er hårde, vendes de ud af formen. Vær lidt forsigtig. Gentag processen, hvis du kun har én bageform med 6 halvkuglerum.

TIP: Mens chokoladeskallerne er på køl – det tager ganske få minutter – kan du lige holde den tempererede chokolade lun ved at holde øje med temperaturen – og evt varme den ganske kort op over vandbad.

Flødebolleskum: Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehviderne let sammen med 1 spsk sukker, til det skummer, og tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt. Fortsæt med at piske, til skummet har stuetemperatur – det tager ca. 15-20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med flormelissen. Vend forsigtigt vaniljesukkeret i skummet. Kom skummet i en sprøjtepose og fordel skummet i flødebollekuplerne, men efterlad lidt plads til, at der kan lægges marcipanbund i.

Pistaciebunde: Hak pistacienødderne fint og ælt dem i marcipanen. Udrul marcipanen i lidt flormelis og udstik 12 runde bunde, der passer i størrelsen til bunden af chokoladekuplerne. Placér marcipanbundene oven på flødebolleskummet som bund. Vend kuplerne rundt. Voilá!

 

 

En reaktion

  1. De ser bare så lækre ud. Men åh gud hvor er de dyre at lave for jeg skulle både have købt en røremaskine, et termometer, formen og guldstøvet:)
    Men har ønsket mig en af dine bøger i julegave så mon ikke jeg kommer til at bruge det mange gange igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop