Dessertsnacks

Dessert på den nemme måde… En slags dessert-tapas… Og dessert, der tager kegler, hvor både smagssansen og synet imponeres… – var det noget?

Jeg har udviklet denne opskrift for SIGDAL knækbrød på små lækre dessertsnacks for at gøre det nemt for dig. Jeg ELSKER det, når smagen er i højsædet, kvaliteten af råvarerne er i top og sværhedsgraden er lav. Sådan er det med denne opskrift. Prøv det. Du vil blive overrasket over, hvor lækre disse små dessertsnacks er. De består af sprøde knækbrødsbunde med havre, fløjlsblød cheesecake-creme med lakrids og syrlig havtorn sirup. Naturligvis pyntet med spiselige blomster og røde skovsyrer.

Du kan jo i princippet anvende alle mulige forskellige sprøde sager som bund i disse snacks – prøv med kiks eller lign., hvis du ikke lige har de her smagfulde knækbrød. Jeg har valgt at bruge SIGDALs havreknækbrød, fordi de er både søde, sprøde og så smager de tilmed fantastisk.

SIGDAL

Dessertsnacks

6 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
bagetid: Skal slet ikke bages!! ( 🙂 )

Tip: tilbered havtornkaramellen om morgenen, hvis den skal anvendes om aftenen. Så er der god tid til at den kan nå at blive kølet af og stå og blive sej. 

Havtornkaramel
100 g havtorn
50 g lyst rørsukker
60 g vand

Lakridscreme
50 g creme fraiche 18%
60 g flødeost naturel (ikke light)
15 g flormelis
1,5 tsk fint lakridspulver
50 g hvid chokolade
130 ml piskefløde

I øvrigt
3 stk SIGDAL knækbrød “spelt med honning”
3 røde blommer
spiselige blomster/røde skovsyrer

Sådan gør du…

Havtornkaramel: Kog alle ingredienserne op. Lad det simre i 10 min. Blend massen med en stavblender og sigt derefter massen, så kerner og frugtkød fjernes. Kog lagen videre til der kun er 60 ml tilbage. Det tager ca 10 min. Køl karamellen af.

Lakridscreme: Rør cremefraiche, flødeost, flormelis og lakridspulver sammen til en helt glat masse. Smelt den hvide chokolade over vandbad ved meget lav temperatur. Rør en lille smule af osteblandingen i den smeltede chokolade og rør det sammen. Ved dernæst chokoladen i resten af osteblandingen. Pisk fløden til fast skum og vend den ad tre omgange i ostemassen. Kom Lakridscremen i en sprøjtepose med en lille glat tylle.

Bræk knækbrøddene i mindre stykker. Skær blommerne i helt tynde skiver og arranger dem som små blomster. Pynt knækbrøddene med blommeblomster, lakridscreme, havtornkaramel, blomster og syrer. Spises indenfor en times tid, så knækbrøddet ikke bliver for blødt. Det er lækkert, at det knaser godt.

VELBEKOMME!

SIGDAL

SIGDAL

SIGDAL

2 reaktioner

  1. Kan du også lave lakridscremen i forvejen og så bare opbevare det i køleskabet i sprøjteposen indtil det hele skal ‘samles’ lige inden servering?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN