De nemmeste jordbærtærter jeg nogensinde har bagt

Reklame for min bog
Reklamelinks markeret med *

I ved, at jeg har en stor kærlighed til jordbærtærter! Jordbærtærter og kanelsnegle er mine to yndling opskrifter, og derfor kunne jeg ikke lave en bog med nemme og lækre bageopskrifter uden kanelsnegle og jordbærtærter.
Opskriften kommer fra Piece of cake-bogen, og det må seriøst være den letteste opskrift på jordbærtærter. Der er ikke noget gelé eller mazarin, men de er smagen på sommer.
De er lavet som en lille hapser, der kan spises på et par bider.
Ønsker du, at de skal være større, kan du selv variere størrelsen, da du også kan lave dem med en stor bagering på 26 cm.
Som I nok ved, er Micky ikke den store kagespiser, men jordbærtærter gør min mand glad! Jordbærter kan alle lide og du kan altid servere det – selv til større arrangementer eller middage. Det er en utrolig gæstevenlig dessert, da de er nemme at lave i større mængder.
Du kan forberede det hele dagen før, men det skal samles på dagen, hvor kagerne skal serveres. Bundene kan faktisk bages et par dage i forvejen og pakkes ind i et viskestykke.
Nyd dem imens solen er fremme!

Nyttige links til bageudstyr:
Linseforme 9 cm.*
Justerbar bagering*
Callebaut mørk chokolade 54,5% kakao, 1 kg.*

Små og nemme jordbærtærter

Til 20 stk. (små tærter)
Sværhedsgrad: lidt sværere end superlet

Bunde – en portion mørdej 

250 g hvedemel
80 g flormelis
1 nip fint salt
125 g blødt smør
1 æg, str. M/L

Kagecreme

1 vaniljestang
80 g hvidt sukker
4 æggeblommer
30 g maizena majsstivelse
3 dl letmælk
1 dl piskefløde

I øvrigt

100 g god mørk chokolade
40 friske jordbær, nippet, skyllet og duppet tørre
1 spsk pistacienødder

Sådan gør du

Bunde:

  1. Kom mel, flormelis og fint salt i en dyb skål. Skær smørret i små bidder og kom det i melblandingen. Smuldr det ind i melet med fingrene, til det minder om revet parmesanost.
  2. Kom ægget i skålen og saml dejen ved at ælte den hurtigt sammen.
  3. Tip: Et rigtigt godt tip er at vaske hænder, når du kan mærke, at dejen er lige ved at være samlet. På den måde undgår du, at der hænger dej fast på dine fingre, som gør, at du ender med at ælte dejen for længe.
  4. Så snart dejen er samlet – dvs. uden klumper af mel eller smør – trilles den til en kugle. Kom den i en frysepose og tryk den lidt flad.
  5. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 1 time. Du kan også lave den i forvejen. Den kan sagtens ligge i køleskabet i 1 lille uges tid, inden du anvender den i dit bagværk.
  6. Rul dejen tyndt ud i en smule mel på køkkenbordet med en kagerulle.
  7. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  8. Udstik runde bunde, der passer i nogle små linseforme, ved hjælp af selve lineformen eller et glas. Du kan også bage bundene i en muffinform af metal, og evt. bare nøjes med at lave 12 små jordbærtærter. Formene skal ikke smøres, da der er rigeligt fedtstof i dejen.
  9. Kom dejen i de små forme og tryk den godt fast på bund og sider. Prik bundene med en gaffel.
  10. Bag bundene i den varme ovn i ca. 10 minutter, til de er let gyldne i kanten. Lad dem køle af i 15 minutter ved stuetemperatur.

Creme:

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret med en lille kniv.
  2. Bland vaniljesukker, sukker og æggeblommerne i en skål og rør det godt sammen med en ske.
  3. Rør maizenaen ud i 1⁄2 dl af mælken og kom det i æggeblandingen. Rør det godt sammen til en helt jævn masse.
  4. Varm resten af mælken og piskefløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde sammen med den tomme vaniljestang. Tilsæt æggeblandingen i en tynd stråle under kraftig piskning.
  5. Stil blusset på middel varme, men nok til at cremen lige kan komme op at koge. Forsæt med at piske godt i cremen, indtil den tykner og slår tydelige bobler.
  6. Når den slår bobler, så lad den koge i yderligere 1 minuts tid, hvor du fortsat pisker kraftigt i gryden for at undgå, at det brænder på.
  7. Hæld cremen i en ren skål til afkøling. Fisk vaniljestangen op og kassér den. Dæk cremen til med husholdningsfilm, som lægges helt ned på overfladen af cremen, så der ikke dannes kondens.
  8. Sæt cremen i køleskabet i et par timer.

Samling:

  1. Hak chokoladen i lidt mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad ved lav varme. Smør indersiden af de små mørdejsbunde med lidt smeltet chokolade. Sæt bundene på køl og vent på, at chokoladen størkner.

    Tip: Det er vigtigt, at de små mørdejsbunde er helt kolde, inden du smører dem med lidt smeltet chokolade. Du kan lade dem blive i metalformene, mens du arbejder for nemmere at kunne håndtere dem.

  2. Pisk kagecremen blød og cremet med en elpisker– det tager kun 15 sekunder. Fyld hver af bundene med en skefuld vaniljecreme.
  3. Skær jordbærrene i halve og placer dem pænt på kagerne i små toppe.
  4. Drys med lidt hakket pistacienød.

 

I Piece of cake-bogen kan du få gode tips til mørdej, og der er gode billeder af, hvordan du skal samle jordbærtærterne. Piece of cake er en skøn bog fyldt med nemme og lækre opskrifter, så alle kan være med i køkkenet. Jordbærtærter er lette at lave, så ta’ dine børn med i køkkenet og hyg jer!
Husk at du lige nu kan finde en rabatkode i Club Kagekarma på Facebook, som giver dig Sjove fester for børn med gratis, hvis du køber for over 200 kr. i shoppen. Meld dig ind i gruppen, for at få rabatkoden.

Velbekomme! Del gerne dine kager med mig på Instagram ved at tagge @Sweetcakekarma eller #Clubkagekarma. Jeg elsker når I deler jeres bagværk med mig! Rigtig god weekend!

En reaktion

  1. Hvem kan ikke lide en god jordbærtærte! 😀
    Personligt har jeg en kæmpe forkærlighed for dem og de har altid førsteprioritet, når der skal kage på bordet. Dog er prisen helt hen i vejret, så tak for at dele din opskrift. Den skal helt sikkert testes af. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop