Citronsmåkager med karamelfyld

Citronsmåkager med karamelfyld

12 stk.
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 30 minutter
Hviletid: 20 minutter
Bagetid: Cirka 12 minutter

Småkager
½ polynesisk vaniljestang
100 g flormelis
150 g blødt smør
200 g hvedemel
10 g kartoffelmel
Fintrevet skal fra 1 økologisk citron

Karamelfyld
100 g smør
100 g brun farin
1 dåse kondenseret mælk, 397 g

Glasur
100 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide

Småkager: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab forsigtigt kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af flormelissen for at skille dem ad. Smuldr vaniljesukker, flormelis, blødt smør, hvedemel og kartoffelmel til det minder om brødkrummer. Tilsæt den fintrevne citronskal og saml dejen hurtigt. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl i 20 minutter. Lav i mellemtiden karamelfyldet. Rul så dejen ud på en meldrysset bordplade til en tykkelse på 4 mm og udstik småkager i ønsket form og størrelse. Placér dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i ovnen i 10-12 minutter, til de er fint gyldne. Lad småkagerne køle af på en rist.

Karamelfyld: Smelt smør og farin i en lille gryde ved medium varme til sukkeret er opløst. Tilsæt den kondenserede mælk og kog massen igennem i cirka 10 minutter indtil karamelmassen tykner. Rør hele tiden i karamellen mens den småkoger. Køl karamellen af i køleskabet, til den bliver mere fast i det, det tager cirka 30 minutter.

Pynt: Læg kagerne sammen med den afkølede karamelmasse. Pisk en glasur af flormelis og æggehvide og kom glasuren i et lille kræmmerhus. Dekorér kagerne i fint mønster eller som her, hvor jeg i anledning af mors dag i stedet har valgt at skrive et par søde ord til min mor på kagerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN