Chewy Cookies – fyldt med farverige smarties

Chewy cookies med smarties chokoladeknapper

Indeholder reklame for min bog Piece of cake

I dag, Langfredag, bagte jeg LIVE sammen med en helt masse børn (og voksne, antager jeg) i mit LIVE-bagekoncept, der hedder Hjemkundskab hver for sig. Det var så hyggeligt – og sikke nogle lækre cookies vi fik lavet. Hvad siger I?

Har du prøvet opskriften på det fuldstændigt vidunderlige kanelbrød fra Brødbogen?

Det er ikke engang løgn – jeg har allerede spist halvanden cookie selv, og klokken er kun lige blevet 11. Men jeg kunne ikke lade være. Inden dagen er omme, så har jeg garanteret spist 5-6 stykker. Det er altså også bare DEN BEDSTE cookieopskrift, jamen, det er det! Eller okay, jeg har også denne her grundopskrift på cookiedej – den kan også noget – det er bare en helt anden tekstur og fremgangsmåde.

Opskriften herunder er som altid super nem at følge, og den stammer fra min bog Piece of cake. Køb den her.

De bedste cookies med chokoladebidder og en sej midte

12 tsk
sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 25 min
Køleskabstid: 1 time
Bagetid: 10-12 min

Cookiedej
120 g blødt smør
120 g lyst rørsukker
80 g brun farin
1 tsk vaniljesukker
1 æg, str M – stuetemp
150 g hvedemel
1/2 tsk fint salt
1 tsk bagepulver
125 g chokoladeknapper eller smarties

Pisk smørret lyst og cremet i en dyb skål sammen med sukker, brun farin og vaniljesukker. Det tager ca 5 minutter.

Til sæt ægget og pisk grundigt.

Bland hvedemel, salt og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør dejen sammen med en grydeske og rør til slut chokoladeknapperne/smarties i.

Del dejen i 12 lige store klatter, der formes til runde kugler – dejen er meget klistret, så det behøver ikke se ‘pænt ud’.  Læg cookiesdejkuglerne i køleskabet i en time – eller 30 min i fryseren.

Tænd ovnen på 190 grader varmluft i mellemtiden.

Placer de kolde cookiedejkugler på bagepapir fordelt på to bageplader. Sørg for at der er god plads mellem kuglerne, da de flyder ud under bagning.

Bag kagerne i ca 10-12 min til de er gyldne og sprøde i kanten. De må gerne fremstå blot en anelse ubagte i midten. Det bliver bedre, når de køler af.

Jeg glæder mig virkelig til at høre, hvad I synes om kagerne?

Og hvis der nu er en opskrift, som du synes jeg mangler her på bloggen, så tøv ikke med at bruge kommentarfeltet herunder – skriv dine idéer til mig. Så ser jeg på det. Det kan jo være, at jeg udvikler ligepræcis dén opskrift, som du gik og drømte om.

0/5 (0 Reviews)

En reaktion

  1. De blev mega lækre. Havde findelt fudge i. Tror jeg gav dem ca 15 min. Ik sidste gang jeg bager dem. Første gang cookies er lykkes, til min tilfredshed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop