Chocolate chip cookies med sej midte og sprød kant

chocolate-chip-cookies-callebaut-annemette-voss-7

Reklame for Callebaut® Chokolade

Jeg har ledt og ledt og jeg har testet opskrifter i ét langt væk for at finde frem til en cookieopskrift, hvor man får lækre, seje cookies med en sprød kant. Efter at have læst en lang cookieguide på nettet og kombinere to forskellige opskrifter fandt jeg frem til noget, jeg synes var tæt på det, jeg ønskede. Så er det bare lige det dér med bagetider og afkøling. Skal de kunne spises lune? Gerne, ik? Men det kan også være svært, hvis dejen er så blød og “ubagt”, at cookiesne nærmest ikke hænger sammen, før de er kølet godt af.

Uhhh, I kan godt høre, at en cookie ikke bare er en cookie, ik?

Det her en en god opskrift. Den er ret nem at lave og de friskbagte cookies kan godt nydes lune uden at falde helt fra hinanden. De er dog endnu bedre, – hvis du spørger mig – når de er afkølede og dejen er blevet helt sej i midten. Det er bare mums! Jeg kan godt lide at anvende chokoladeknapper – chocolate chips – til bagningen, da man så får helt ens små runde pletter af chokolade jævnt fordelt i sine småkager. Og da dette er et samarbejde mellem undertegnede og verdens måske bedste chokoladeproducent [email protected] Chokolade, kan det vel ikke undre nogen, at jeg anvender min yndlingschokolade til formålet. Nemlig den der hedder “Callebaut 811, 54,5%”.

callebaut-moerk-chokolade-2

chocolate-chip-cookies-callebaut-annemette-voss-10

Fantastisk opskrift på chocolate chip cookies
– med sej midte og sprød kant

12 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 20 min
køleskabstid: 1 time
bagetid: 10-12 min

Cookiedej
120 g blødt smør
120 g lyst rørsukker
80 g brun farin
1 tsk vaniljesukker
1 æg, str M/L – stuetemperatur
150 g hvedemel
1/2 tsk fint bordsalt
1 stk bagepulver
125 g mørk chokolade (Callebaut 811, 54,5%)

Sådan laver du chocolate chip cookies:

Pisk det bløde smør luftigt sammen med rørsukker, brun farin og vaniljesukker. Det tager et par minutter ved fuld hastighed. Tilsæt ægget og pisk grundigt til dejen er lys og luftig. Sigt hvedemel, salt og bagepulver ned i dejen. Tilsæt hakket mørk chokolade (eller chokoladeknapper) og rør dejen sammen. Kom dejen i en frysepose og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time.

Tip: Du kan også lade dejen ligge i køleskabet i flere dage og bare bage mindre portioner, når trangen lige melder sig. Holdbarheden afhænger en del af din egen køkkenhygiejne. Men jeg selv vil maks. lade den ligge i 4-5 dage.

Del dejen i 12 lige store stykker, tril dem til kugler og placer dem på to bageplader beklædt med bagepapir – 6 på hver plade. Sørg for at der er god afstand mellem kagerne. Dejen skal blot trilles til kugler, men ikke trykkes flade på bagepladen. De lækre cookies flyder ud under bagningen.

Bag dine cookies ved 190 grader varmluft i ca 10-12 min til gyldne og sprøde i kanten.

Køl dem af på en bagerist. Velbekomme. ♥

chocolate-chip-cookies-callebaut-annemette-voss-9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop