Cheesecake med solbær og lakrids [video]

Så I også med, da det kiksede for næsten alle deltagerne i program 2 i Den store bagedyst i år – der hvor de skulle lave cheesecakes? Uh, det var synd – men det undrede mig faktisk – for jeg synes ikke cheesecake er så svært. Det tror jeg heller ikke at Ditte synes. Så nu deler vi vores cheesecake opskrift med jer – (det er ganske tilfældigt, at det lige falder oveni bagedystdeltagernes udfordringer). Opskriften er fra vores bog “Kagemagi”, der udkommer d 3. oktober 2016.

Cheesecake med solbær og lakrids

8 pers
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 time  
kogetid: 2 min.
køle- og frysetid: ca. 3 timer (eller natten over)

Kiksebund
225 g digistive kiks
115 g smør
2 tsk lakridsgranulat

Solbær-lakridsfyld
3 blade husblas
6 spsk god solbærmarmelade
1,5 tsk sød lakridssirup

Ostecreme
3 blade husblas
300 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche 18%
95 g flormelis
1 økologisk citron, saft og skal
3 dl piskefløde

Pynt
Solbær støv
Lakridspulver
Spiselige blomster

Sådan gør du

Kiksebund: Blend kiksene til fint kiksemel. Smelt smørret i en gryde. Når smørret er smeltet tages det varmen og røres sammen med kiksemel og lakridspulver. Tryk kiksemassen godt sammen i bunden af en springform (23 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden. Bag kiksebunden ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 min. Lad kiksebunden køle helt af i formen. Når den er helt kold løsnes den forsigtigt fra formen ved at skære langs kanten med en lille kniv. Rengør formen og læg et stykke kageplast langs kanten.

Solbær-lakridsfyld: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Lun solbærmarmeladen op i en lille gryde. Tag gryden af varmen og vrid husblassen fri for vand, og kom den op til den lune marmelade og rør det sammen. Tilsæt lakridssirup og rør det ud i marmeladen. Når massen er ensartet hældes det over kiksebunden. Stil på køl imens du forbereder ostecremen.

Ostecreme: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaften op over vandbad sammen med den udblødte og afdryppede husblas. Når al husblassen er opløst fjernes skålen fra vandbadet. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.

Fordel 2/3 af flødeostecremen i et jævnt lag henover solbær-lakridsfyldet og glat overfladen. Sæt kagen på frost i 20 min. til overfladen har sat sig. Herefter tages kagen ud fra frost og 1/3 af flødeostecremen kommes i en sprøjtepose med glat tylle og sprøjtes oven på kagen i små toppe. Giv kagen et forsigtigt bank mod bordpladen, så toppene samler sig en smule og stil kagen på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over. Når kagen har sat sig befries den fra formen og kageplast. Drys med solbærstøv, lakridspulver og dekorer med spiselige blomster.

Et magisk tip: Magien opstår, når du leger med afslutningen af denne kage. De små toppe af ostecreme giver virkelig kagen et elegant og smukt udtryk. Hav det sjovt med pynten, det er jo kun din fantasi, der sætter grænser for magien. 

Velbekomme.

Husk at bruge #clubkagekarma og tag @Sweetcakekarma, når du bager mine opskrifter – jeg elsker at se når I bager mine opskrifter.

4 reaktioner

  1. Skøn video, glæder mig til at prøve opskriften :)! Hvor har I en dejlig energi sammen, jeg får helt lyst til at være med.
    Er der noget man kan gøre i stedet for at bruge plast, eller er det en investering man ligeså godt kan gøre i en fart?

  2. Hej Anne Mette,

    kan man nøjes med og lave kiksebunden den ene aften og lave ostefyldet næste morgen? Eller skal hele kagen laves på samme tid? Mvh. Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop