Indeholder reklame for min bog Julebag
Opskriften her tager udgangspunkt i den opskrift, jeg har udviklet til min bog Julebag. Det er en ret klassisk brunsviger, men i remoncen er der tilsat krydderier, der leder tankerne hen på julebag og kolde dage foran pejsen. Og nu har det jo lige været Påske, så jeg tænker, at I sagtens kan tåle lidt julestemning her på bloggen, for julen varer jo, som bekendt, lige til påske.
Du kan købe Julebag i min webshop
Og nu er det jo dronningens 80 års fødselsdag i dag, og mon ikke hun ville værdsætte en god hjemmebagt brunsviger? Tror I ik? Der er i hvert fald 8 flag i kagen – ét for hvert årti.
Brunsviger med rigeligt snask – og et twist af varme krydderier
10 personer
sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 40 min
Hævetid: 1 time
Bagetid: 25-30 min
Fryseegnet
Gærdej
2½ dl sødmælk
50 g gær
100 g smør
500 g hvedemel
1 tsk stødt kardemomme
3 æg, str. M
½ tsk fint salt
Snask til toppen
250 g smør
250 g brun farin
¼ tsk fintrevet muskatnød
½ tsk stødt nellike
1 tsk kanel
Gærdej: Lun mælken i en lille gryde. Opløs gæren i den lune mælk og hæld det over i en stor skål. Smelt smørret og lad det køle af. Rør det i mælken sammen med hvedemel, kardemomme, æg og salt. Ælt dejen godt sammen ved håndkraft med en grydeske eller på en røremaskine med dejkrog ved fuld kraft i ca. 5 minutter. Dejen skal være meget blød i det og klistret.
Fordel med en ske dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 25 x 30 cm). Tryk dejen godt ud til siderne og lad den hæve tildækket under et fugtigt klæde i ca. 1 time.
Snask: Smelt smør og brun farin sammen med krydderierne i en lille tykbundet gryde. Lad det småsimre kort til en jævn karamelmasse. Sæt massen til side, til dejen er færdighævet.
Tryk nogle dybe huller i dejen med fingrene og fordel julesnasken hen over dejen, så den løber lidt ned i de huller, du har lavet. Bag kagen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter, til den er let gylden. Køl den let af, skær ud og server – den smager skønt lun.
Prøv alternativt min klassiske brunsviger opskrift
2 reaktioner
Uhhh, det er dog en frygtelig lækker opskrift du sådan lige lokker med i dag;-)
tak 🙂