Reklame for Rosendahl
Til denne klassiske cocktail har jeg brugt den nye Grand Cru Bar-serie fra Rosendahl. Jeg bruger en shaker, målebæger, isspand, cocktailske og de smukke lowball glas (også kaldet whiskeyglas).
Jeg synes, at den fine Grand Cru Bar-serie supplerer min hjemmebar perfekt. Jeg er nemlig typen, der sættter stor pris på en god cocktail – om det være sig til hverdag eller fest.
Bramble – step by step
Forberedelser
Forberedelser, som du kan gøre enten dagen før eller nogle timer forinden du vil servere dine cocktails:
Sukkersirup
1 dl vand
2 dl hvidt sukker
Kom vand og sukker i en lille gryde og giv det et opkog. Simrer i 2 minutter til sukkeret er opløst. Køles af.
Tip: Hvis du har overskydende sukkersirup kan den gemmes i en uges tid i køleskab.
Brombærsirup
300 g frosne brombær
200 g hvidt sukker
2 dl vand
Kog de frosne brombær op sammen med sukker og vand. Lad det småkoge i 20 min. Passér det gennem en sigte for at si frugtkødet fra og udelukkende gemme siruppen, der bliver tykkere, når den køler af. Afkøl.
Opskriften på Bramble
Nok til 2-3 cocktails i lowball glas
Ingredienser
8 cl gin
6 cl sukkersirup
4 cl citronsaft
evt. en håndfuld frisk mynte
6 cl Brombærsirup
I øvrigt
Rigeligt isterninger
Friske brombær
Kom en håndfuld isterninger i din shaker sammen med gin, sukkersirup, citronsaft og en håndfuld mynte (kan udelades). Giv det en god rystetur til det er iskoldt. Jeg shaker i ca 20-30 sekunder.
Hæld cocktailen op i lowball glas med is.
Tilsæt efterfølgende brombærsirup, der hældes i ved at hælde over bagsiden af en ske.
Dekorer med friske brombær.