Boller med manitoba hvede og rugkerner

IMG_6767
Manitobaboller med rugkerner

12 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 15 min
hævetid: 90 + 30 min
bagetid: ca. 25 min.

Bolledej
50 g gær
2,5 dl koldt vand
1,5 dl sødmælk
1,5 dl øko A38 0,5%
300 g hvedemel
300 g manitoba hvedemel
12 g flagesalt
65 g uknækkede rugkerner

Sådan gør du:
Smuldr gæren og opløs den i vand og mælk. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen på en røremaskine ved maks hastighed i ca. 10-15 min til den helt slipper siderne på skålen og har samlet sig omkring dejkrogen. Dæk dejen til og sæt den til hævning i ca 1,5 time ved stuetemperatur.

Afsæt ved hjælp af to skeer, som du dypper i vand, 12 boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve yderligere 30 min. under klæde.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Sæt en lille bradepande ind i bunden af ovnen med lidt vand. Der skal den stå under hele bagningen. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20-25 min til de har en gylden og sprød skorpe. Tjek evt. ved at banke under bunden af bollerne, om de lyder “hule” – for så er de færdige.

Køl af og nyd!

 

0/5 (0 Reviews)

4 reaktioner

    1. Hermed lidt info som jeg har fundet på Skaertoft.dk :
      Det fint sigtede mel fra Manitoba har et højt protein- og glutenindhold. Det betyder at melet har en fantastisk hæveevne – næsten for god. Derfor anbefaler vi at Manitobamelet udgør 50% af den samlede melmængde. Fordi de fineste skaldele og den sunde kim er med i sigtet mel, er melet ikke helt hvidt, og de brød du bager af melet, får derfor en let gylden krumme. Vil du have det bedste ud af dit stenformalede mel lader du dejen langtidshæve. Det øger fordøjeligheden af brødet, samt bidrager med ekstra sundhed og velsmag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop