12 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 15 min
hævetid: 90 + 30 min
bagetid: ca. 25 min.
Bolledej
50 g gær
2,5 dl koldt vand
1,5 dl sødmælk
1,5 dl øko A38 0,5%
300 g hvedemel
300 g manitoba hvedemel
12 g flagesalt
65 g uknækkede rugkerner
Sådan gør du:
Smuldr gæren og opløs den i vand og mælk. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen på en røremaskine ved maks hastighed i ca. 10-15 min til den helt slipper siderne på skålen og har samlet sig omkring dejkrogen. Dæk dejen til og sæt den til hævning i ca 1,5 time ved stuetemperatur.
Afsæt ved hjælp af to skeer, som du dypper i vand, 12 boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve yderligere 30 min. under klæde.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Sæt en lille bradepande ind i bunden af ovnen med lidt vand. Der skal den stå under hele bagningen. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20-25 min til de har en gylden og sprød skorpe. Tjek evt. ved at banke under bunden af bollerne, om de lyder “hule” – for så er de færdige.
Køl af og nyd!
4 reaktioner
Hvad dælan er Manitoba mel? Jeg lever efter low fodmap så aner ikke om det er tilladt
Hermed lidt info som jeg har fundet på Skaertoft.dk :
Det fint sigtede mel fra Manitoba har et højt protein- og glutenindhold. Det betyder at melet har en fantastisk hæveevne – næsten for god. Derfor anbefaler vi at Manitobamelet udgør 50% af den samlede melmængde. Fordi de fineste skaldele og den sunde kim er med i sigtet mel, er melet ikke helt hvidt, og de brød du bager af melet, får derfor en let gylden krumme. Vil du have det bedste ud af dit stenformalede mel lader du dejen langtidshæve. Det øger fordøjeligheden af brødet, samt bidrager med ekstra sundhed og velsmag.
Hvis man bruger dampovn, så er det vil ikke nødvendigt med vand i bunden eller?
Præcis 😉 Knus