Tadahh…Så har jeg fået ‘blogger hår’.

Foto: Claudia Dons

Reklame for ZENZ ORGANIC Hairdressing

Der er faktisk en årsag til, at jeg skriver, at jeg har fået “blogger hår”. Fordi da jeg var til frisøren i går hos ZENZ ORGANIC Hairdressing (der er en økologisk frisørkæde, hvis du er i tvivl), fik jeg at vide af frisøren, at den frisure, jeg nu har fået, er den, de i salonen kalder for blogger hår. Tilsyneladende en meget populær frisure blandt bloggere… Men altså okay, that suits me right, ik? Jeg er jo for fa’en også blogger…hah. Så nej, jeg må skuffe jer og sige, at der er ikke tale om blogger-håropsætning med hverken perlehårspænder eller bloggerhårbøjler – næh, der er tale om en frisure, der åbenbart er meget in, men som jeg altså har været fan af i længere tid: den lidt pjuskede page med så mange muligheder for styling.

Det er mig faktisk en ære…

Jamen det er det. En ære! Fordi når man lige tænker over hvor mange influenter, der egentlig findes derude, og hvor mange af dem der er ganske fornuftige, spændende kvinder, der helt sikkert også – ligesom jeg – ville kunne inspirere deres læsere til at træffe klogere og mere langsigtede og bæredygtige valg, – jamen, så er det da klart, at det er min en ære, at ZENZ har valgt mig (mig!) som deres SoMe ansigt i det kommende år. Det gør mig virkelig glad.

ZENZ er en økologisk frisørkæde, som har eksisteret i godt 20 år. Lige nu holder salonerne primært til i Københavnsområdet, men de er i fuld gang med at ekspandere og åbne op for franchisemuligheder, så konceptet kan blive udbredt til hele landet. (Så hey, hvis du pønser på at åbne en øko-frisør i jylland…) Men hånden på hjertet, så er der jo ingen grund til, at vi ikke allesammen kan komme til en økologisk frisør, hvis vi gerne vil. Hvis du i mellemtiden gerne vil til en økologisk frisør (og her snakker vi en ‘rigtig’ grøn frisør) så kan du gå ind og tjekke saloner ud på hjemmesiden for Grøn Salon. At blive ‘grøn salon’ kræver certificering og der stilles en del krav til salonerne. Så det er et godt sted at starte, hvis du ikke kan komme til en ZENZ frisør i nærheden af dig.

ZENZ ORGANIC Hairdressing er dog meget mere end ‘bare’ en frisør. De er både Danmarks største grønne og bæredygtige frisørkæde, og derudover har de deres helt egen hårplejeserie. Mange af produkterne er både svanemærkede og allergy certified, hvilket muliggør lækker hårpleje og behandlinger til både gravide, børn og folk med sart hud og hårbund, – nårh ja, og til alle os andre, der bare gerne vil træffe klogere valg. Ejerne bag kæden går virkelig ind for at skabe et godt arbejdsmiljø for de ansatte, de bedste vilkår for kunderne og naturligvis er de ikke kun optaget af økologi og sikre produkter, der passer på forbrugeren, men de forsøger også hele tiden af træffe mere bæredygtige valg. Jeg ved for eksempel, at de er ved at omlægge al deres plastikindpakning til genanvendt plast, – mega sejt.

Tjek ZENZ ud på Instagram @zenzorganicharidressing for at finde en masse god inspiration til nyt look og fine styles.

annemette-voss-zenz-organic-1-hrFoto: Claudia Dons

Jeg er SÅ glad for den her længde, og for de nuancer vi har fået ind i håret i denne omgang. Jeg er meget mere glad for den lidt mørkere bund, end da jeg var helt afbleget. Og den volumen jeg kan få ind i håret ved hjælp af lidt hårpudder. Jeg er også vil med, at det er den absolut nemmeste frisure jeg har haft i årevis!

Er det mon derfor de har valgt mig?

Man kan jo blive en anelse nervøs, når man begynder at spekulere for meget over, hvorfor søren de mon lige har valgt mig. Ja, udover de åbenlyse ting, såsom at jeg jo er et skide skønt menneske, når jeg nu selv skal sige det… Nej, spøg til side – jeg véd bare, at mit hår SLET ikke er sådan noget hår, man drømmer om at få fingrene i, hvis man er frisør. Mit hår er ødelagt af al for megen blegning og mangel på pleje. Mit hår er tjavset. Mit hår er fint og fladt i det. Det kræver faktisk en del arbejde, at få mit hår til at se pænt ud. Og så har mit hår en helvedes masse upraktiske hvirvler, der gør styling svært. Så min tanke er, om det mon er derfor, de har valgt mig. For at vise hvor godt det kan blive, når man starter ud med noget, der er så slemt… heh, who knows? Men jeg er også ligeglad – jeg er bare SÅ lykkelig over, at jeg nu er kommet i hænderne på nogle sindssygt dygtige mennesker, der har mange års erfaring med at yde god hårpleje, – også når det skal være økologisk.

Tjek muligheder og priser ud – og book din tid lige her ved ZENZ ORGANIC Hairdressing

blogger-haxxr-annemette-voss-zenz-organic6Ja, det her var så udgangspunktet. Jeg siger ikke mere.

Sådan lavede vi mit “blogger hår” – step by step guide

Var det ikke liiiige sådan en guide du gik rundt om drømte om? Det er jeg bare sikker på, at det var. Fordi, som sagt, så er det hersens blogger hår simpelthen det hotteste af det hotte, så det er bare med at komme i gang med stylingen. Jeg selv synes, det er tjekket. Jeg kan virkelig godt lide, at jeg både kan have det løsthængende, hvor det bølger og er lidt messy på ‘jeg-er-lækker-og-kommer -lige-fra-stranden-måden’ – og ved blot at komme til styling gel i håret kan jeg trække det bagover og give mit hår et mere wet-look, der er mega fedt til sommeraftener, hvor man gerne vil være lidt mere sexy og ‘farlig’ i sit udtryk.

Sødeste Anne Sofie, der har klippet og behandlet mit hår – og sikret mig det fine blogger hår, der er så populært ( 😉 ) – har givet mig en komplet guide til, hvad hun har gjort ved mit hår.

1) Først klippede hun spidser og klippede de nederste 5 cm i i nogle lidt graduerede længder (eller etager, om man vil), – simpelthen for at få det knækkede hår, hvilket jeg har meget af, til at blende ind i længderne, så man ikke længere ser den store forskel. Idéen er jo ligesom, at vi hår skal se både sundere og tykkere ud.

2) Derefter rensede hun mit hår for produkter og leftovers fra min shampoo, som jeg åbenbart virkelig IKKE må bruge mere. (jeg havde sådan en mørklilla shampoo, der gør håret koldt i nuancen – men det indeholder åbenbart en masse kemikalier, der virkelig ikke er godt for svækket hår, som mit). Hun brugt en herbal cider (jeps, cider!) som hun hældte gennem håret og masserede ind.

3) Så fik jeg lagt en række helt tynde, lyse striber i toppen af håret – en meget mild lysning lavet på silica.

4) Derefter fik jeg en farvning af bunden med en ‘kold ask’-tone og i enderne en silver-tone, der træder mere beige frem. Det blev vi faktisk enige om efterlod mit hår med et mere ‘eksklusivt og dyrt’ look, og hvem kan ikke lide det? Jeg kan i hvert fald godt.

5) Så fik jeg vasket hår i ZENZ ORGANIC shampoo og balsam, der indeholder patchouli og sandeltræ, som er godt til tørt hår og hovedbund, that’s me, yeah!

6) Derefter endnu et skyl med herbal cider, der gør håret blankt, fjerner kalk og holder på hårfarven.

Styling produkter

7) Så nu sad jeg der med vådt hår, og så skulle vi til det. Hun kom lidt styling gel i mit hår inden føntørring. Når hun var næsten færdig med at føntørre sprayede hun lidt saltvandsspray i længderne og tørrede færdig. (Det dér saltvandsspray med sweet orange er mofo-amazing, just saying!)

blogger-haxxr-annemette-voss-zenz-organic4

blogger-haxxr-annemette-voss-zenz-organic3

8) Så gik vi i gang med glattejernet. Hun tag brede baner af mit hår, men ikke for meget af gangen, og bukkede det i bølgeeffekt. Men bukker de simpelthen bare ind og ud, skiftevis, mens man langsomt bevæger glattejernet ned af hårstråene. De forreste totter langs ansigtet bukkede hun nænsomt bagover, væk fra hovedet, og formede dem med fingrene, mens håret stadig var varmt.

9) Afsluttede med finishing hair spray, der er en økologisk hårspray. Fimrehår top toppen blev lige lagt ned med en stor blød makeupbørste (altså sådan en man også bruger til pudder, – smart).

blogger-haxxr-annemette-voss-zenz-organic2

For det nemmeste beach look:

Hvis jeg nu bare – uden brug af glattejern – gerne vil have beach look, så anbefalede hun mig, at jeg blot drysser lidt Copenhagen hair powder i mit hår efter føntørring (som i øvrigt er totalt yndlingsprodukt til mit hår – jeg har haft det i mange år!), og dernæst kommer lidt styling paste i spidserne. Bum, så er jeg good to go.

Så hvad synes I om blogger håret? Ærligt…

 

 

5 reaktioner

 1. Kære AnneMette
  Jeg har ny læst dit Blogger i slag om det hår og igen wauw, det er fantastisk læsning 👍.
  Hvad angår dit nye hår så ja, det klær dig så godt. Jeg elsker det. På billedet hvor du har den orange/hvide strik på minder du mig om min absolute y person nemlig Celin Dion ❤️
  Kærlig hilsen
  Diana

 2. Dit hår ser vanvittig lækkert ud, men man skal ikke negligere din egen udstråling, som får det hele til at gå op i en højere enhed. Din mand er en heldig kartoffel 🙂
  Konceptet med økologisk frisør holder bare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN