Blåbærkage med lime

Jeg har taget udgangspunkt i min dejlige veninde Louises opskrift, så har jeg videreudviklet den og prøvet mig frem; – det synes jeg også du skal gøre. Prøv med andre bær og smagsnuancer.

Blåbærkage med limecreme

10 personer
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 15 min
Bagetid: 40-45 min

Blåbærkage
250 g blødt smør
300 g sukker
6 æg, stuetempererede
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 lime, saft og fintrevet skal
200 g blåbær

Limecreme
2 lime, fintrevet skal
200 g flødeost, philedelphia
1 dl flormelis

Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Det tager ca 5 min. Tilsæt derefter et æg ad gangen. Pisk det godt sammen. Blad bagepulver med mel. Sigt det ned i dejen og rør det godt sammen. Tilsæt limesaft og skal og rør.

Smør en springform (ø22-26) og beklæd bunden af formen med bagepapir. Dejen fyldes i  formen. Drys blåbærrene ud over dejen og tryk dem godt ned i kagen. De vil falde lidt ned til bunden under bagningen, det er meningen. Bag kagen ved 175 grader i ca 40-45 min.

Pisk alle ingredienserne til limecremen sammen til en jævn creme. Fyld evt. i en sprøjtepose.

Lad kagen køle af i formen inden du befrier den fra form og bagepapir. Vend den på hovedet således at blåbærrene, der lå i bunden af kagen bliver kagen top. Dekorer på overfladen med limecreme i et fint mønster, så den “blå” kage kan skimtes igennem. Drys evt med lidt bladguld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN