Banoffee-mazarin

IMG_2854

My God, har du prøvet en Banoffee pie? Jeg er vild med det. Det er noget man spiser meget i Australien, hvor jeg har boet, og det smager himmelsk. Smagen af banan og karamel kan bare noget. Men jeg er ikke kun vild med banoffee pie – jeg er også vild (som i virkelig vild) med en rigtig god mazarintærte, lavet helt fra bunden naturligvis – og derfor forsøger jeg mig altid frem med nye måder at lege med mazarinmassen på.

Mine forsøg er der blandt andet kommet denne overdrevet lækre banoffee-mazarin ud af. You won’t want to miss it! Trust me. Klar, parat, bag!

IMG_2841

Banoffee-mazarin

Kakaomørdej
120 g hvedemel
60 g flormelis
1 spsk kakaopulver (uh, gerne den gode fra Valrhona)
60 g blødt smør
1 æggeblomme

Bananmazarin med havre
40 g smør
40 g brun farin
100 g ren rå marcipan
1 æg, str M
1 lille moden banan
2 spsk havregryn
et nip salt

Til pynt
1 dåse færdigkogt kondenseret mælk (karamel)
hasselnøddeflager
lidt chokoladekrymmel med metallic pulverfarve
(eller – et drys flormelis og lidt karamelsauce fra flaske – så skal de heller ikke være mere avanceret, vel 😉 )

Sådan gør du
Kakaomørdej: Smuldr hvedemel, flormelis, kakao og smør mellem fingrene til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblomme. Hvis den mangler lidt fugt så tilsæt et par dråber vand. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl i et par timer til den er helt gennemkold.

Rul dejen tyndt ud i lidt hvedemel på en tør, kold bordplade til en tykkelse på ca. 1-2 mm. Kom dejen i en tærteform og gør kanterne pæne ved at trykke overskydende dej væk med en finger. Tryk dejen godt fast.

Bananmazarin med havre: Ælt smør og farin godt sammen og tilsæt lidt efter lidt marcipanen. Ælt til massen er ensartet og uden klumper. Rør ægget i, mos bananen og rør den i sammen med havregryn og salt. Fordel mazarinmassen i tærtebunden.

Bag kagen ved 170 grader varmluft i ca. 25 minutter til overfladen føles “fast” i det og kagen er let gylden.

Tag kagen ud, lad den køle helt af. Befri den fra formen.

(Tips til karamelkogning: Du kan købe en dåse færdigkogt kondenseret mælk i dagligvarehandlen – eller – du kan koge en dåse kondenseret mælk, hvor du fjerner etiketten og koger hele dåsen uden at åbne den under vand i ca 4 timer – det resulterer i en lidt mere fast karamel)

Dekorer toppen med karamel, der sættes på i små dutter med en sprøjtepose med stjernetylle. (Vær nu for Søren lidt tålmodig her…ikke?) Drys med hasselnøddeflager og lidt chokoladekrymmel.

You are in for a treat! Just saying. 

IMG_2828

IMG_2831

IMG_2835

IMG_2837

IMG_2839

39 reaktioner

  1. Hej Annemette,
    Hvad er størrelsen på den tærteform, som du har brugt? Det ser nemlig super lækkert ud og jeg kan næsten ikke komme i gang med at prøve din opskrift af 🙂

    Mange hilser,
    Isabella

  2. Hvor ser/lyder den lækker. Hvor stor er den tærteform du har brugt – og hvor længe før kan man lave den og skal den serveres kold eller ved stuetempratur
    Den skal helt klar bages til mit fødselsdags kage bord på lørdag ?

    1. Tærteformen er ca 20 cm i diameter. Den kan sagtens laves dagen før. Og jeg synes faktisk at den er bedst kold – men det er min holdning. Den smager også dejligt ved stuetemperatur.

      Knus

  3. Hej Annemette. Vil du lige forklare en dummie hvordan du laver karamellen? ;0)
    Tak – så tror jeg, at der er valgt vinerferiekage….
    Knus Jannie

  4. Hej Annemette! Vil du ikke være sød af forklare hvordan man laver karamellen? Kan ikke helt gennemskue det ud fra opskriften.
    Det ser så lækkert ud! 🙂
    Vh Rikke

    1. Super. Hvad har du selv gjort i dette tilfælde? Kogt den eller købt den færdig?
      Er der bund i formen? Ellers har jeg nemlig fundet den på hjemmesiden du har skrevet længere nede.

      1. Jeg koger den altid selv. Jeg koger gerne 4 bøtter på en gang og opbevarer dem bare køligt indtil de skal bruges. Knus

  5. Den ser virkelig lækker ud!
    Når du pynter i det runde mønster (både med karamel og bær), starter så inde eller ude?

    1. Mere end rigeligt. Hvis du synes at karamellen er for sød – for det er en ret sød kage – så kan du også prøve med chokoladeganache…blot et tip. KNUS

  6. Hvad størrelse er den tyl du bruger? Jeg har forsøgt med en 8 mm, men synes det var svært at få toppene pæne.
    PS. Vildt lækker kage – tak for deling af opskrift 🙂

    1. tak Maja. Jeg er også vild med den – selvom den er meget sød. Men det er bare en kage lige efter min smag;) Jeg bruger en tylle der er ca 4 mm bred. Kan du evt se det på billedet? Kig godt efter… KNUS

  7. Hej
    Hvor længe kan karamellen opbevares i køleskabet efter kogning? Altså hvis man nu gerne vil lave flere som du gør?

        1. Hej igen ?

          Nu vil jeg bruge en alm tærtefad med løs bund, da jeg ikke har andet. Skal man ikke smøre formen??

  8. Hejsa.
    Jeg ville lige hører ad om den evt. Kan fryses. Skal prøve bages i weekenden, så det kunne være fedt om man kunne lave en til senere.?

  9. Hejsa 🙂

    Jeg håber ikke, at jeg er til for meget besvær, men mon du kan fortælle mig, hvad formen hedder inde på hjemmesiden? Har lidt svært ved at finde den ?

    God dag

    Vh Najda

  10. Jeg har lææææænge drømt om den der fine lækre kage! Man går bare aldrig galt i byen med banan, chokolade og karamel 😛

    Kan den laves uden marcipan – og hvad ville du foreslå at putte i i stedet for? (mandelallergi)

  11. Uhm den skal helt klart prøves snart,ser så lækker ud ☕️🍰😋 men føler man der skal en klat flødeskum til ?? 🙈

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN