Æblekage, – den gammeldags slags med hjemmelavet æblekagerasp

Der er faktisk en lidt sjov historie, der knytter sig til æblekage – i hvert fald i min lille verden. Fordi tilbage i 2013, da jeg var med i Bagedysten, der skulle jeg lave en sommerlagkage, der var inspireret af dagene mine bedsteforældres kolonihave, hvor vi ofte fik æblegrød og gammeldags æblekage. Jeg udviklede opskriften, smagte til og alt man nu gør, – efter bedste evne naturligvis – og jeg tog afsted til optagelser med en god følelse i maven. Dén kage skulle nok tage kegler.

Så sker der simpelthen det, at jeg af én eller anden underlig uvis årsag kommer 250 g hvidt sukker i min æblegrød, der er lavet af ca 4-500 g æbler, hvilket er UTROLIG meget sukker, når man laver æblegrød. It made no sense. Men kagen blev serveret, og dommerne var glade for kagen sådan overordnet, men jeg fik godt nok kritik for mængden af sukker – der var alt for meget!

Jeg tænker på den dag, hver gang jeg koger æblegrød – og glemmer derfor aldrig, når jeg laver æblegrød, at man virkelig ikke behøver særlig meget sukker.

Denne opskrift er nøje afstemt, efter bedste evne naturligvis – og jeg tør godt love dig, at mine evner siden 2013 er blevet væsentligt bedre. Du kan roligt stole på, at denne æblekage – med det bedste hjemmelavede æblekagerasp – tager kegler.

God fornøjelse.

Æblekage

6 pers (1 stor kage i fad eller 6 serveringsglas)
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 1 time
afkølingstid: 1 time

Æblegrød
650 g æbler, uden skræl, i tern – jeg brugte 12 små discovery æbler.
100 g hvidt sukker
kornene fra 1 vaniljestang
2 spsk vand

Æblekagerasp
100 g tvebakker
50 g smør
70 g hvidt sukker

I øvrigt
3 dl piskefløde
lidt ribsgelé efter ønske

Sådan laver du en uforglemmelig æblekage:

Æblegrød: Skræl æblerne og skær dem i mundrette tern. Kom dem i en lille gryde sammen med sukker, korn fra vaniljestangen og vandet. Lad æblerne koge møre i løbet af 10-15 min – men lad æblegrøden forblive lidt grov i det. Det giver en lækker tekstur til kagen. Køl æblegrøden af på køl.

Lav i mellemtiden æblekageraspen: Knus tvebakkerne. Smelt smørret på en varm pande og tilsæt knuste tvebakker sammen med sukker. Rist det af til det tager en mørk gylden farve og dufter dejlig karamelliseret. Køl af.

Anret kagen i lag. Først æblegrød, så æblekagerasp. Gentag i endnu et lag. Pisk fløden til letpisket flødeskum og læg øverst.

Hvis du ønsker et lidt moderne udtryk, så blend ribsgeléen med en stavblender, som gør den mere flydende at anrette med. Ellers kan du bare lægge ribsgeléen på i små stykker på toppen.

Velbekomme.

Summary
Published On
Cook Time

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop