Risalamande tærte med amarena kirsebær

I december har jeg planlagt at dele lækre juleopskrifter/konfektopskrifter med jer hver søndag i advent. Så ved I ligesom hvad I skal lave i den efterfølgende uge. Det hele ender ud i en konkurrence, hvor DU kan vinde en lækker gaveæske fyldt med gode sager fra mine gemmer – hovedsageligt bagetilbehør, som egner sig til julen og en lille opskriftsbog eller to sniger der sig sikkert også med i pakken;) det vil sige, at d. 4. søndag i advent er der altså præmier på højkant, men dét vender jeg tilbage til…

Jeg lavede denne fine kage særligt til Her og Nu i forrige uge – men nu er det blevet tid til, at I alle sammen skal have glæden af den. Den smager bare så englene synger (og dét er jo noget, der lige passer i den søde juletid) – det er virkelig et dejligt alternativ til almindelig risalamande.

Opskriften ligger naturligvis også fast på min hjemmeside: www.annemettevoss.dk

Here it goes:)

Risalamande tærte med amarena kirsebær

“Det er muligvis det tætteste jeg nogensinde er kommet på at perfektionere risalamande i en ny form. Den smager bare himmelsk.”

10 pers.
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 2-3 timer
køleskabstid: 3 timer
bagetid: 13-15 min.

Tip: Anvend de italienske gode, men lidt dyre, amarenakirsebær – det vil du ikke fortryde. De kan købes i almindelig dagligvarehandel. Hvis du vil anvende karamel til pynten, så skal koge kondenseret mælk i dåsen i godt 3 timer inden anvendelse.

Tærtebund med mandel
100 g mandelmel
60 g hvedemel
50 g blødt smør
50 g flormelis
et nip fint salt
2 spsk sammenrørt æg
60 g hvid chokolade

Risalamandemousse
1 dl vand
1 dl grødris
3,5 dl sødmælk
2 blade husblas
1 vaniljestang
50 g lyst rørsukker
30 g mandelflager
1/2 økologisk citron
3 dl piskefløde

Amarenamousse
2 blade husblas
3/4 dl lage fra amarenakirsebærrene
1,5 dl piskefløde

Amarenagelé
1 blad husblas
1/2 dl lage fra amarenakirsebærrene

I øvrigt
15 stk drænede amarenakirsebær
1 tsk groft lakridsgranulat
evt. lidt karamel (kogt kondenseret mælk)
1 spsk usaltede pistacienødder
lidt guldstøv

Tærtebund med mandel: Smuldr mandelmel, hvedemel, smør, flormelis og salt mellem fingrene til det minder om brødkrummer. Saml dejen med det sammenpiskede æg og kom den i en frysepose på køl i 1 times tid. Udrul dejen i lidt hvedemel og beklæd en tærteform (diameter 22 cm) med dejen i et jævnt lag. Bag bunden ved 190 grader varmluft i ca. 13-15 min til den er gylden. Lad bunden køle af. Smelt chokoladen ved meget lav varme og fordel den henover bunden i et tyndt lag. Lad chokoladen sætte sig på køl.

Risalamandemousse: Kog vand og grødris op. Tilsæt mælken og lad grøden koge i ca. 30 min til den er tyk mens du jævnligt rører i den. Tag gryden af varmen. Udblød i mellemtiden husblas i rigeligt koldt vand. Mas vaniljekorn fra vaniljestangen sammen med lidt sukker. Rør vanljesukker, rørsukker, mandelflager og fintrevet citronskal i den stadigt varme risengrød. Tilsæt den afdryppede, udblødte husblas og rør det grundigt sammen. Lad det svale til ca. 40 grader.

Pisk fløden til let skum og vend den ad to omgange sammen med risengrødsblandingen. Fordel risalamandemoussen henover tærtebunden og sæt den på køl i ca. 2 timer til den har sat sig.

Amarenamousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Lun amarenalagen op og tilsæt den afdryppede, udblødte husblas. Rør det sammen. Pisk fløden til skum. Vend lagen sammen med fløden af to omgange. Sæt på køl indtil anvendelse.

Amarenagelé: Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Lun amarenalagen op og tilsæt den afdryppede, udblødte husblas. Rør det sammen. Lad geléen sætte sig ved stuetemperatur.

Dekorer kagen med toppe af mousse, gelé, karamel, lakridsgranulat, hakkede pistacienødder og guldstøv. Velbekomme.

Skærmbillede 2015-12-13 kl. 12.54.14

0/5 (0 Reviews)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop