Opskriften er SPONSORERET og betalt af Lidl – men udviklet af mig 🙂
Man må gerne snyde! Absolut. I min verden behøver man virkelig ikke lave sin egen surdej – selvom jeg nogengange gør det, – og synes det er sjovt. Men jeg køber ofte en færdig surdej hos bageren – og det kan du såmænd også gøre.
Her får du lige opskriften på et fuldstændigt fantastisk formbrød, som jeg har bagt til påskefrokost. Det kan I læse mere om i morgen.
Husk; – se fremgangsmåde i billeder under opskriften.
NEMT FORMBRØD MED (KØBT) SURDEJ
– 100% øko, alt er købt i Lidl – lige med undtagelse af surdejen!
Ingredienser til brødet
2 spsk frisk økologisk surdej
5 g økologisk gær
6,5 dl koldt vand
600 g økologisk hvedemel
200 g økologisk Ølandshvedemel
18 g flagesalt
I øvrigt
3 spsk god økologisk olivenolie
og husholdningsfilm
Rør surdej, gær og vand godt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og og ælt dejen ved maks hastighed på en røremaskine med dejkrog til den slipper skålens sider. Det kan snildt tage 25-30 min.
Kom olien ned langs skålens sider og vend dejen rundt i olien. Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 10-12 timer.
Smør en lille bradepande med olie – eller anvend bagepapir – og hæld dejen ud i formen. Mens dejen hviler 5-10 min. på køkkenbordet varmes ovnen op til 250 grader. Sæt en lille bageform ind i bunden af ovnene med vand i. Det giver en bedre sprød skorpe på dit brød.
Bag brødet 10 min ved 250 grader. Skru ned til 230 grader og bag brødet færdigt i ca 20 min. Vip det ud af formen og lad det køle af på en rist.
Velbekomme.
Gør som små 200.000 andre danskere og følg Lidl på deres Facebook-side her.