Teboller skal være bløde og luftige – det kan være en kunst at lave de helt perfekte teboller. Med denne opskrift har jeg prøvet at gøre det nemt at lave helt perfekte teboller! Der findes bare ikke noget bedre end lune teboller med lidt smør på, og så kan du jo evt. tilføje rosiner eller chokolade stykker til dejen!
Bløde teboller
20 stk.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 25 min
Hævetid: 45 + 30 min
Bagetid: 15 min
Bolledej
50 g gær
2,5 dl lunken vand
2 æg, str M/L
5-600 g hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk bordsalt
evt. 1/2 tsk stødt kardemomme
200 g smør, smeltet og afkølet
+ 1 æg til pensling
Sådan laver du teboller
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sammenrørt æg, halvdelen af melet, sukker, salt, kardemomme og det afkølede smeltede smør. Rør det grundigt sammen. Ælt resten af melet ind i dejen lidt efter lidt til dejen er blank og smidig. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i 45 min.
Form 20 runde boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve 30 min. under fugtigt klæde. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min til de er flot gyldne.
Server gerne lune med smør.
NB: Du kan evt ælte rosiner eller hakket chokolade ind i dejen, så smager de også skøøøønt!
10 reaktioner
Det er den bedste opskrift på teboller. Alle mine unger, egne som bonus elsker dem
tusind tak
Kan man lave dem som koldhævede boller. Og hvordan ville du evt. gøre
Jeg vil gerne have opskriften på boller med smør, med mælk ikke med vand, jeg havde glemt at skrive hvor meget mælk jeg skulle bruge, alt andet har jeg.
Grethe Olsen
du bruger bare mælk, hvis du vil.
Super god opskrift.
200 g smør er dog for meget for mit helbred.
Jeg erstatter derfor smøret med 1 dl flydende Becel og 1,5 dl Cheasy yoghurt. Bollerne bliver lige så lette og lækre og så er de lidt mindre fedende.
Hej, er det alm ovn eller varmluft?
Varmluft
Nemmeste og bedste opskrift på teboller, hele familien elsker dem ????????
Så blev det min tur til at ROSE bolle opskriften, skønt at se det er ens der forsvinder først fra brødkurven ????