Der findes intet bedre end hjemmelavet pandekager en søndag morgen! Her får du opskriften på rigtig klassiske pandekager med øl, hvilket giver et bedre resultat og sprøde pandekager.
Sprøde pandekager med øl
TIP: Du kan evt. erstatte øl med danskvand, hvis du synes.
16 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdtid: 10 min
stegetid: 40-45 min.
Dej til pandekager med øl
125 g smør, smeltet og afkølet
4 æg, str M/L
2 dl lys øl eller hvidtøl
4 dl skummetmælk
1 tsk vaniljesukker
3 spsk lyst rørsukker
250 g hvedemel
fintrevet skal af 1/2 økologisk citron
50 g smør til stegning
Tilbehør
flormelis
sukker
citron
god marmelade
Dej til pandekager med øl:Smelt smørret og lad det køle af. Rør æg, øl, mælk og afkølet smør sammen i en dyb skål. Bland vaniljesukker, sukker, hvedemel og fintrevet citronskal i en anden skål. Rør lidt efter lidt, for at sikre en jævn dej, den våde blanding i den tørre. Brug en lille klat smør til stegning af hver pandekage. Steg pandekagerne ved middelhøj varme i lidt smør et par minutter på hver side til de er gyldne.
Serveres lune med tilbehør.