Weekendtur: Guide til Thy

Reklame for Visit Nordjylland

Har du også glemt at besøge…

Jeg er i forbindelse med mit arbejde så heldig, at jeg nogle gange får lov at opleve verden på en helt ny måde og se steder, som jeg normalt ikke havde sat øverst på listen, – kun for at opdage og erfare, at der er så mange besøgsværdige perler derude i det danske land (og den store verden), som man desværre nemt glemmer at besøge.  

Sådan er det med Thy, for mit vedkommende. Thy er et sted, jeg på en eller anden underlig måde har glemt at besøge… Altså jeg vidste godt på forhånd, at Thy er meget hipt og moderne og alle ‘de smarte’ tager til Klitmøller for at surfe i det, de kalder Cold Hawaii, – og jeg vidste også godt, at naturen i Thy er ganske særlig og Vesterhavet naturligvis, som altid, er et besøg værd… men jeg havde egentlig ikke lige planer om at tage derop. Men så kom Visit Nordjylland og spurgte, om ikke jeg havde lyst til at rejse afsted med Micky og skrive en rejseguide om Nordjylland på de kanter. Og så blev det ligesom afklaret. Så nu har vi været i Thy, og her er hvad du skal vide, for at indfri en oplevelsesrig smuttur til det nordjyske.


Derfor skal du rejse til Thy

Thy er oplagt som feriedestination, hvis du gerne vil finde en helt særlig ro og samtidig snuse duften af frisk hav og natur dybt ned i lungerne. Hvis du er vild med havet, den danske natur, god mad og fordybelse. Hvis du godt kan lidt at rejse i Danmark, og gerne vil føle dig langt væk hjemmefra, selvom du faktisk ikke har bevæget dig udenlands…

Du skal rejse til Thy, hvis du drømmer om at komme langt væk fra den travle hverdag og storbyens pulserende takt, og du samtidig gerne vil sikre dig, at du kan finde gastronomiske oplevelser i top-klasse. Du kan finde både natur og kultur i Thy, og stoltheden, der sidder dybt i de lokale, mærker du klart, og den smitter af på dig, så du nærmest ikke kan undgå at blive småforelsket i området.

Guide til Thy Vesterhavet

Her er din guide til Thy

Vi synes, du skal bo på Hotel Thinggård der ligger i Hurup. Det passer lige med en to-timers køretur fra færgelejet i Århus, hvis man tager Mols-linien over. Hotellet har alt det man forventer sig af et lækkert og moderne hotel.

Hotel Thinggård finder du dejlige store værelser med rigtig gode senge, en lækker morgenmadsbuffet, kurbad- og spafaciliteter (de samarbejder med kurbadbadet, der ligger lige ved siden af), og sidst men ikke mindst en virkelig god restaurant, der udover ala carte tilbyder en rigtig lækker 5-retters gourmetmenu, som vi kan anbefale på det varmeste.

Guide til Thy Thinggård

Lodbjerg fyr

Lodbjerg fyr

Du skal sørge for at afsætte tid til et besøg hos Lodbjerg Fyr. Et fyr?, tænker du måske. Jamen, er det egentlig spændende? Og ja, det er det! Vi blev så overraskede over, hvor fedt det var at se fyret, udsigten, de tilhørende bygninger og udstillingen af dyr og malerier i stueetagen. Fyret er virkelig (!!!) et fedt sted, hvis man har børn med, da der er en masse gode oplevelser, som børnene vil finde spændende. Der er udstoppede dyr fra området, som man gerne må klappe, og der er en masse sjove kryb, insekter, fugle og dyreknogler etc, som er udstillet virkelig flot, og som er rigtig sjovt at se både som barn og voksen. Der er en kaffestue/café, der driftens af friDer er også mulighed for at låne tasker med på vandretur, der indeholder forskelligt udstyr i form af akvarelmaling, sager til presning af planter samt kompas (hvis man vil prøve at navigere uden GPS – det er sgu da sjovt!).

Og i forbindelse med fyret er der en bygning, som kaldes hønsehuset, der er åbent året rundt 24 timer i døgnet, hvor man kan komme og tænde op i brændeovnen og nyde en madpakke, hvis man vil. Man kan sågar overnatte. Huset indeholder nogle borde og stole, malergrej, brænde og der er fri afbenyttelse af faciliteterne. Det er jo genialt. Og lige om hjørnet er der en shelterplads, hvor man kan slå telt op, og der er naturligvis en bålplads – og toiletter kan man benytte ved fyret. Jeg håber at kunne tage derop til sommer med mine tre drenge, når vi skal på vores årlige telttur.

Hønsehuset, tilgængeligt 365 dage om året, 24/7

Hønsehuset, Lodbjerg fyr: Tasker med malegrej, kompas etc. Til fri afbenyttelse

Restaurant Bryggen / Thisted

Havn, Thisted

Vi synes, du skal tage til Thisted og nyde en god middag eller frokost hos Restaurant Bryggen, hvor de tilbyder et stort udvalg af vegetariske retter (du finder også kød på menuen, hvis du er til det) og stemningen er i top. Restauranten blev overtaget i sensommeren 2019 af et ungt værtspar, der nu gør sig umage for at skabe den ypperligste oplevelse for deres gæster i restauranten. Maden er virkelig moderne, frisk og smuk – meget trendy og overraskende nyskabende…og der er bestemt intet ‘vi er lidt langt ude i provinsen’ over det.

Guide til Thy restaurant bruggen

Fantastisk mad på Restaurant Bryggen

Vesterhavet / klitplantagen

Når du er blevet dejligt mæt kan du jo passende gå en tur i klitplantagen (den er stor – du kan få flere timer til at gå med at vandre rundt) eller smutte en tur i Vesterhavet. Måske er du til et dyp i det iskolde vand her om vinteren, eller måske er suset fra de brusende bølger nok til at stille din lyst?! Uanset er Vesterhavet altid et besøg værd, og langs kysten, i de små byer, finder du også mange smukke, seværdige og særdeles instavenlige lokationer, hvor du kan få taget de helt rette billede op af en smuk bygning (hvis man altså går op i den slags…hehe.) De sorte huse i Agger er ret pæne, just saying, og der er også en masse historisk viden at hente hjem omkring kystsikringen i området. Det er sjovt og sgu også lidt pinligt, når man som jeg kommer fra storbyen, så glemmer man altså hurtigt, at sådan noget som kystsikring er et alvorligt emne i den anden ende af landet.

De sorte huse, Agger


Chokoladekurven

Hvis du har fattet fornyet appetit efter din tur ved Vesterhavet og vandreturen i klitplantagen, så skal du naturligvis ikke snyde dig selv for en god hjemmelavet flødebolle. Vel? Det er faktisk muligt at booke et flødebollekursus hos Chokoladekurven i Thisted, men man kan også ‘bare’ smutte ind og investere i herlighederne, som helt sikkert smager godt spist direkte ud af æsken på en toppen af en klit et sted i nærheden. Det ved jeg intet om – vi endte med at spise vores flødeboller direkte ud af æsken ud af baggagerummet, fordi vi ikke kunne vente. Nå men, de smagte forrygende. Jeg kan absolut anbefale den med P-tærte som bund eller den med juleknas. For fa’en hvor smagte de godt. (Eeeeihhhh…. Nu gør jeg lige noget, jeg ellers ikke er meget for… men jeg indrømmer, at deres flødeboller var ligeså gode, som når jeg selv laver dem. Altså det var de. Fuldstændig. Og jeg er ellers mægtig stolt af mine egne flødeboller, fordi jeg går op i at vælge gode råvarer og ren chokolade.) 

Hjemmelavede flødeboller, Chokoladekurven i Thisted

Og således vil jeg afslutte min guide til Thy. En passende afslutning, velsagtens. Med flødeboller. For at efterlade jer med en følelse af tænder, der løber i vand, og gøre jer sultne på flere oplevelser i det nordjyske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Prověřené Sázkové Kanceláře Bez Vkladu pro rok 2024, doporučené Betzoidem