Det er den HELT store familieweekend herhjemme. Det er vinterferie, i går var der første live-show i X-factor og i aften står den på MGP på DR. Børnene er ellevilde og har planlagt vores MGP-aften i flere dage.
Hugo-Sander har beskrevet i detaljer hvad der skal til, når man skal holde den perfekte MGP aften.
Cola (well, of course…)
Pizza (hjemmelavet naturligvis)
Lakridspiber
Lakridshjul
Vingummibamser
Click-mix
Frugtskål (Mor blev glad, da han satte dén på listen)
Grønstsagssnacks (Mor blev endnu mere glad!!)
Hjemmelavet jordbæris og vaniljeis med chokoladestykker (Sagde han med de største dådyr-øjne han kunne præstere…)
Maya (bedsteveninden)
Desværre kunne Maya ikke komme i aften, men hun var her i går aftes til X-factor med overnatning og alt som hører sig til. For ikke at nævne CHOKOLADEFONTÆNEN!!! Det er nærmest tradition når Maya er her, så skal vi have gang i den.
Jeg har lavet dej nu til pizza, og jeg har sat isen i fryseren.
Lad mig lige dele opskriften på alletiders is…:
Jordbæris & Vaniljeis med chokoladestykker (giver 2 liter is, 1 liter af hver)
Grundmasse til isen
12 past, æggeblommer
200 g flormelis
1 polynesisk vaniljestang
1 l piskefløde
Med chokolade
80 g god mørk chokolade, finthakket
Med jordbær
200 g frosne jordbær
1 limefrugt
1 dl lyst rørsukker
1 polynesisk vaniljestang
Pisk æggeblommer, flormelis og korn fra vaniljesangen længe til det er helt hvidt og tykt. Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt sammen med æggesnapsen ad tre omgange. Del massen i to. I den ene del vendes finthakket mørk chokolade i. Til den anden halvdel koges en tyk grød af jordbær, limesaft, rørsukker og vaniljekorn. Blend grøden helt jævn. Lad den køle helt af (jeg satte den i fryseren i 10 min) og vend den sammen grundmassen. Fordel de to slags ismasse i to brødforme foret med bagepapir. Fryses ned i mindst 5 timer inden servering.