How to: Magiske portionstærter

Så er der how to video på disse fantastiske portionstærter. Hyg jer med det – og husk endelig at spørge, hvis der er noget I vil vide. HUSK opskriften ligger under videoen 😉

KNUS

Anvend rabatkoden KAGE200 for at få bogen til tilbudspris 200kr – tilbuddet gælder t.o.m. 5/4 2017

Kagemagi (bogen) er ikke kun 40 gode opskrifter, men alle elementer er lavet sådan, at de kan kombineres på kryds og tværs, og det vil vi illustrere igennem denne sæson.

Vi har begge to stor forkærlighed for de små “magiske portionstærter” – af en ganske særlig grund. Da vi begge to deltog i castingforløbet til Den store bagedyst 2013, blev vi udfordret i at lave små portionstærter. Det var de tærter, som skulle være med til at sikre os plads i konkurrencen. Vi husker begge, hvordan vi – da alle deltagere var færdige og havde anrettet deres tærter – skulede til hinandens flotte resultater og godt kunne se, at vi vist var helt enige om, hvordan sådan nogle s,å kager skulle se ud 😀 !!!

Det er helt klart disse tærter, som dannede grundlag for et langt venskab og ikke mindst magisk partnerskab idag!

Evt. tidsplan – forberedelse ugen op til fest, som vi leger er en lørdag:
Mandag: lav mørdej (vaniljebund)
Torsdag: lav mazarinfyld og vaniljecreme (uden flødeskum)
Torsdag: bag tærterne og pensle dem med chokolade og opbevar dem tørt.
Fredag/Lørdag: Pisk vaniljecremen op og vend den med flødeskum. Kom vaniljecremen på tærterne og pynt dem af med bær mv.

Du kan også med fordel lave dine tærter (mørdej, mazarinfyld og pensle med chokolade) og fryse dem ned. Tage dem op dagen før festen og lav her vaniljecremen. De skal spises dagen efter de er taget op!

IMG_4845

IMG_5367
Magiske portionstærter 
ca. 8-10 stk.

LUKSUS KONDITORCREME
1⁄2 polynesisk vaniljestang
50 g lyst rørsukker
25 g majsstivelse (maizena)
2 dl letmælk
0,5 dl piskefløde
4 æggeblommer
2 dl piskefløde

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med rørsukkeret. Rør først majsstivelsen ud i lidt mælk, og tilsæt derefter resten af mælken, den halve deciliter piske øde, vaniljesukkeret og æggeblommerne. Rør det hele godt sammen i en lille gryde. Varm massen op ved medium varme under konstant piskning, til den begynder at tykne. Hold godt øje, da det tager tid, men lige pludselig sker der noget. Når vaniljecremen er tyknet og slår tydelige bobler, koges den igennem i yderligere et minut og tages derefter af varmen, hældes over i en ren skål, dækkes til med hushold- nings lm og sættes på køl i mindst en time.

VANILJEBUNDE
1⁄2 polynesisk vaniljestang
60 g flormelis
75 g blødt smør
150 g hvedemel
et nip salt
2 æggeblommer

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af ormelissen. Smuldr vaniljesukker, ormelis, blødt smør, hvedemel og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt ad, og læg den på køl i mindst 30 min.

MAZARINFYLD
200 g ren rå marcipan
150 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
1 æg, str. M
2 æggeblommer
1 økologisk citron, ntrevet skal

Ælt marcipan og rørsukker sammen, til det er smidigt. Tilsæt smørret lidt efter lidt. Rør æggene og æggeblommerne i marcipanmassen ét ad gangen. Rør grundigt efter hvert æg. Rør til slut ntrevet citronskal i massen, og kom den i en sprøjtepose, klar til brug. Skær vaniljedejen i 8 dele, og rul hver del ud i lidt mel til en tykkelse på ca. 2 mm. Kom dejen i 8 små tærteforme (diameter ca. 8 cm), og fjern overskydende dej ved at rulle kagerullen hen over tærteformenes kant. Fyld tærterne op med mazarinmassen til ca. 5 mm fra kanten. Bag de små tærter ved 180 grader varmluft i ca. 20-25 min., til de er gyldne på overfladen. Tag tærterne ud af ovnen, og vend dem straks på hovedet ud på et stykke bagepapir til afkøling. Fjern tærteformene efter et minuts tid, og lad tærterne køle helt af med bunden i vejret.

I ØVRIGT
100 g god mørk chokolade
forskellige bær og frugter
4 spsk. æblegelé (kan købes på glas)
usaltede pistacienødder ezvt. bladguld

SAMLING: Smelt chokoladen over vandbad ved lav varme. Pensl de små tærter på over aden med den smeltede choko- lade, kom overskydende chokolade i et lille kræmmerhus, og dekorer tærterne med en sirlig bølgekant af chokolade. Sæt på køl, til chokoladen har sat sig.

Når vaniljecremen er helt kold, tages den ud af køleskabet og piskes lind med en elpisker. Pisk de to deciliter øde til fast skum, og vend ødeskummet i vaniljecremen ad to omgan- ge. Kom cremen i en sprøjtepose, klip et lille hul for enden, og afsæt store runde toppe af konditorcreme oven på de små tærter. Husk at efterlade plads langs kanten til bær og frugt. Dekorer med friskskåret frugt og bær efter egen fantasi. Smelt æblegeléen ved lav varme i en lille gryde, og pensl
den på tærterne. Dekorer med nthakkede pistacienødder, bladguld el.lign.

Følg med på vores blogs:
https://annemettevoss.dk
https://www.dittejulie.dk

Redigeret og klippet af: Annemette Voss & Ditte Julie Jensen
Music: https://www.bensound.com

IMG_4854

IMG_4852

IMG_4848

 

 

5 reaktioner

 1. Kære Annemette. Jeg er meget glad for dine opskrifter. Jeg har jeres bog kagemagi og din bog kagekarma og begge bøger bliver brugt flittig.
  Kunne godt tænke mig at prøve de magiske portionstærter, men kan man evt bage dem som en tærte i en stor tærteform, og hvad vil bagetiden så være.
  Med venlig hilsen Laila

  1. Kære Laila, dejligt at høre, at du er glad for mine bøger… tak! Du kan sagtens lave denne som én stor tærte. Anvend et stort tærtefad på ca 25 cm i diameter og bag kagen indtil den er dejligt gylden – tjek efter om mazarinmassen føles sat. Jeg vil gætte på ca 25 min, men det er meget afhængigt af din ovn. Knus Annemette

 2. Så fine de er!!! Wauw. Hvordan bliver kvaliteten af tærtebundene (inkl mazarin og chokolade) når de har været frosset? Holder de sig sprøde?

  1. Nej altså lidt blødere bliver de jo. Men jeg har haft god succes med at fryse dem.

 3. Når du skriver opbevar kagerne tørt betyder det så de ikke skal på køl? Skal jeg bare pakke dem ind i bagepapir og lægge dem på køkkenbordet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN