Små tærter med fersken, brombær og lakrids [opskrift+video]

Små lækre tærter fyldt med cremet ferskencurd og toppet med brombær – med et blidt hint af sød lakrids.

Mmmm….det gør bare glæde omkring bordet.

Jeg har en masse (her snakker vi seriøse mængder) brombær i min indkørsel. Der skal jo nogengange være fordele ved at leje en bolig – og én af de fordele jeg har for tiden, er altså netop det – at der følger en brombærbusk så stor som Rundetårn med i lejen 😉
Så det er jo oplagt at bage noget med brombær, nu hvor de står i fuldt flor og når det samtidig er sæson for ferskner og jeg liiiiige havde fået et glas Lakrids by Johan Bülow SUMMER ind af døren, så tænkte jeg, at hey, dét må kunne kombineres. Så here goes.

Opskriften ligger under videoen på YouTube, men jeg smider den også ind her.

God fornøjelse.

(PS: HUSK AT INDSTILLE KVALITETEN TIL 1080p)

Små tærter med fersken og brombær

6 stk. / eller 1 stor tærte
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 60 min
bagetid: 15-20 min

Mørdej med vanilje
1/2 polynesisk vaniljestang
60 g flormelis
75 g blødt smør
150 g hvedemel
et nip salt
2 æggeblommer
+ 1 æg til pensling

Ferskencurd
6 modne ferskner
1 spsk citronsaft
1 tsk maizena majsstivelse
150 g lyst rørsukker
2 æggeblommer
1 æg, str M
40 g koldt smør

I øvrigt
2 spsk sød lakridssirup
2 håndfulde friske brombær
friske spiselige blomster (her bruges Georginer/Dahlia)
lakridskugler fra Lakrids by Johan Bülow

Mørdej med vanilje: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af flormelisen. Smuldr vaniljesukker, resten af flormelisen, det bløde smør, hvedemel og salt til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Del dejen i 6. Kom dejklumperne i en frysepose, og læg den på køl i mindst 30 min. Efterfølgende er dejen klar til brug.

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.

Ved udruldning er det vigtigt at arbejde på en ren og tør bordplade. Drys bordpladen med et tyndt lag mel og rul nænsomt den ene dejklump ud efter den anden. Tryk aldrig hårdt mod bordpladen med kagerullen, for så vil dejen hænge fast. Derfor; sørg for hele tiden at veksle mellem at rulle ud og dreje lidt på dejen til den rette tykkelse er opnået. Hvis du gør dig umage kan dejen faktisk godt klare at blive rullet ganske tyndt ud (ca. 2 mm), hvis du synes om det.

Læg dejen i de små tærteforme med løs bund med en diameter på ca 7 cm, – alternativt kan du lave én stor tærte med en diameter på ca. 25 cm. Tryk dejen godt fast og fjern overskydende dej langs kanten med en finger eller ved at rulle kagerullen henover formen. Prik bundene med en gaffel og bag dem ved 180 grader i ca. 15 min. Tag bundene ud af ovnen, pensl dem med lidt sammenrørt æg og bag dem færdige i yderligere 5 min. Dette gøres for at skabe en lille belægning, der holder bunden sprød, når tærterne fyldes med ferskencurd. Køl bundene af inden de befries fra formene.

Ferskencurd: Skold ferskenerne med kogende vand og fjern skrællen. Skær frugtkødet fra fra kernen og blend det til en helt jævn grød i lille minihakker. Rør citronsaften sammen med majsstivelsen, og rør det i ferskengrøden. Tilsæt sukker, æggeblommer og æg, rør det hele grundigt sammen og kom massen i en lille tykbundet gryde. Varm det op under konstant omrøring ved middelhøj varme til cremen tykner og slår bobler. Lad cremen koge igennem i et minuts tid og tag da gryden af varmen. Tilsæt smørret i små bidder under omrøring. Lad curden svale.
Smør de små tærter med lidt sød lakridssirup. Fordel ferskencurden i de små tærtebunde og fyld brombærrene i. Dekorer med friske spiselige blomster, her er der brugt georginer (også kaldet Dahlia) og der er yderligere pyntet med SUMMER 2016 fra Lakrids by Johan Bülow.

Velbekomme.

IMG_1262

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN