Bryllupskage leftovers [opskrift]

Jeg havde nogle rester fra weekendens bryllupskage. Så jeg har forsøgt at være så præcis med målene som muligt, men bær over med mig hvis det ikke stemmer 100%. Men jeg tror altså, den er god nok;) Kagen smager i hvert fald fantastisk – men er altså resultatet på en masse små rester, der blev til noget lækkert i sig selv.

IMG_0969

Chokolademazarin med blåbærcreme og mælkechokoladecreme

Mælkechokoladecreme
2 dl piskefløde
70 g mælkechokolade

Chokolademazarinbund
200 g marcipan
125 g lyst rørsukker
75 g blødt smør
1 æg, str M
2 æggeblommer
100 g smeltet mørk chokolade (70%)

Blåbærcreme
100 g blåbær (de gode ægte blåbær fra frost)
50 g lyst rørsukker
1 limefrugt, saft og skal
1 æg, str M
1 æggeblomme
1 tsk maizena+ 1 spsk vand
20 g smør
1/2 tsk vaniljesukker
et nip salt

Pynt
1 spsk usaltede pistacienødder
skovsyrer
evt. friske blåbær

Mælkechokoladecreme: Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over den hakkede chokolade. Blend massen jævn med en stavblender. Dæk til med husholdningsfilm. Stil på køl i ca 3 timer til massen er helt køleskabskold (5 grader maks). Lav nu mazarinbunden.

Chokolademazarinbund: Tænd for ovnen på 170 grader varmluft. Ælt marcipan sammen med sukkeret lidt ad gange. Tilsæt smørret lidt ad gangen. Ælt til det er en ensartet masse uden klumper. Ælt æg i dejen. Rør den smeltede chokolade i dejen. Kom i en bageform foret med bagepapir og bag midt i ovnen i ca. 40 min. til dejen har sat sig. Køler helt af inden den dekoreres.

Blåbærcreme: Kog blåbær op sammen med sukker, limesaft og fintrevet limeskal. Blend med en stavblender til en grov mos. Rør i en skål æg, æggeblomme og maizena opløst i vand sammen. Tag gryden af varmen og rør blåbærmosen i æggeblandingen i en tynd stråle under konstant omrøring. Hæld massen tilbage i gryden og varm den op under omrøring til cremen tykner. Rør smørret i. Smag til med vaniljesukker og et nip salt. Køl cremen helt af.

Samling: Fordel blåbærcremen ovenpå mazarinbunden. Pisk den kolde mælkechokoladefløde til en luftig creme og fordel den oven på blåbærcremen i en jævnt lag – gerne ved hjælp af en sprøjtepose med en glat tylle. Drys med finthakkede pistacienødder og dekorer med skovsyrer. Server evt med friske blåbær.

IMG_0963

6 reaktioner

    1. Jeg vil mene ca. 8 pers. Det er kraftig kost med chokoladebund og creme. Så i min verden ville der være nok til 8-10 pers… men igen – kommer helt an på hvor sultne dine gæster er.

      KNUS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN