Gulerodskage – med nyt twist [opskrift]

Mødregruppen var på besøg i går. Og hvad serverer man for sådan én – en mødregruppe? Jeg ville jo meget gerne bage noget til dem – alt andet ville nærmest være underligt.

Sådan lidt: “Hej og velkommen til… – ja, den er god nok, – jeg vandt engang Den store bagedyst. Og nu har jeg så lige været en tur ved bageren og hentet kanelstang til os ;)”

Ej vel? Den går sgu ik, når man hedder Annemette Voss. Sorry, men sådan er reglerne – ja, altså dem jeg har i mit eget hoved…hah!

Men hey, det stresser mig nu heller ikke. Faktisk tvært imod. Jeg er nærmest afstresset når jeg bager, så på den måde var det faktisk helt ok, at jeg satte mig for at lave noget hjemmebag. Så det endte med en Gulerodskage – af en slags. Og noget kernebrød – af en slags. Og de var glade for begge dele – wuhuu!

Jeg er ret vild med mit nye “take” på Gulerodskagen – jeg tømte egentlig bare hvad jeg havde i skuffen, og det blev vildt godt. Her er opskriften!

GULERODSKAGE – med nyt twist
1 kage (diameter 23 cm)
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 20 min
bagetid: 55 min

Kagedej til gulerodskage
3 æg, str M.
250 g lyst rørsukker
2 dl solsikkeolie
200 g hvedemel
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1/2 tsk fint salt
4 mellemstore gulerødder
50 g usaltede pistacienødder
50 g valnødder
30 g pecannødder
80 g tørrede abrikoser

Frosting til gulerodskage (et tykt lag)
200 g blødt smør
400 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 spsk citronsaft
200 g flødeost naturel

Forslag til pynt
valnødder
abrikoser
pistacienødder

Sådan laver du gulerodskage: Pisk æg og rørsukker luftigt og hvidt. Rør olien i. Bland hvedemel, kanel, kardemomme, bagepulver, natron og salt og sigt det ned i dejen. Skræl gulerødderne og riv dem fint. Hak nødderne groft, skær abrikoserne i tynde skiver og bland det hele i dejen. Fordel dejen i en smurt og meldrysset bageform på 23 cm. i diameter. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca 55 min.

Tjek om kagen er færdigtbagt ved at stikke i kagen med en lille kødnål eller lign – hænger der dej ved, skal den bages lidt længere. Køl kagen helt af og befri den derefter fra formen.

Sådan laver du frostingen: Pisk det bløde smør længe med flormelis og vaniljesukker til en helt hvid og luftig smørcreme. Pisk citronsaften i. Rør flødeosten lind og rør den dernæst i smørcremen.

Fordel frostingen ovenpå kagen i et tykt lag og dekorer med hakkede nødder og abrikoser.

2 reaktioner

  1. Det ser lækkert ud! Vil du også være med i min mødregruppe? 🙂

    Jeg ved ikke om det bare er mig der ikke kan finde rundt, men har du en undermenu med alle dine opskrifter? Jeg læser med fra mobilen, og der kan jeg ikke umiddelbart finde en hoved- og undermenu.

    Tak for en skøn og ærlig blog. Mvh Signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN