Islagkage på Fars Dag [opskrift]

Er du også ved at smelte helt i varmen. Det er jeg i hvert fald, og lille Luca ligger nede i barnevognen kun i ført ble, da han er ved at omkomme i varmen. Men trods varmen, så skal vi jo huske, at det er FARS DAG, og det skal fejres. Så lille Luca og jeg stod op i morges og lavede kaffe på sengen til Micky – og jeg har påtaget mig ansvaret at skifte samtlige bleer på Luca (hele dagen – og det kan blive til mange) – ja det er jo de små glæder, der tæller, ik!

Lige nu sidder Micky i Nyhavn og drikker øl med min bror, men nu vil jeg tage ind til dem og sørge for at han oplever lidt ekstra kærlighed fra Luca her på hans første FARS DAG nogensinde. Vi må hellere købe en lille gave med… hmmm, jeg må finde på noget (ret utjekket, da det jo er søndag, men jeg har glemt at købe gave til ham – og nu er alle butikker lukkede…hmpf!)

I mellemtiden kan I jo alle lige få glæde af min opskrift på islagkage i anledning af FARS DAG. For det er nemlig min søde, kære og dygtige fars opskrift – og den fandt simpelthen vej til min bog Bagelyst i sin tid – da den er SÅ god. Så til ære for min Far, så skal den deles idag. Og I kan da også lige få fornøjelsen af min far og jeg når vi går i køkkenet sammen på min YouTube kanal.

 

I kan sagtens nå det – kagen er klar i aften, hvis I går igang i løbet af eftermiddagen.

Islagkage med Amarena

Antal: 8-10 pers.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 45 min.
Frysetid: 5 timer

Tip: I denne opskrift anvendes de helt særlige Amarenakirsebær, som godt nok er kostbare, men som er fuldstændigt fantastiske. De har en helt særlig parfumeret smag, som klæder denne islagkage rigtigt godt.

Nøddebund:
2 pasteuriserede æggehvider
85 g sukker
25 g hasselnøddekerner
50 g mandler

Amarenais:
½ god polynesisk vaniljestang
100 g flormelis
5 pasteuriserede æggeblommer
½ l fløde
12 Amarenakirsebær, grofthakkede
4 spsk saft fra kirsebærrene
50 g god mørk chokolade

Chokoladeganache:
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
8-10 store, friske kirsebær el. drænede Amarenakirsebær

Bund: Pisk hviderne let og tilsæt sukkeret lidt ad gangen mens du pisker kraftigt. Pisk massen helt stiv til en tyk marengs. Blend hasselnødder og mandler og vend dem i marengsmassen. Fyld massen i en smurt springform med ca. 20 cm i diameter og bag den nederst i ovnen ved 165 grader i 35-40 minutter. Køl bunden helt af og frigør den fra formen.

Amarenais: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af flormelissen. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker længe og kraftigt, til det er helt tykt og hvidt.

Pisk fløden, der skal være helt kold, til en let og luftig skum. Vend forsigtigt lidt flødeskum i æggesnapsen. Tilsæt grofthakkede Amarenakirsebær, saft og hakket chokolade. Vend den resterende flødeskum i ad to omgange.

Rengør springformen og læg et stykke kageplast eller bagepapir langs springformens kant. Placér nøddebunden i formen og hæld ismassen ovenpå. Bank kagen hårdt ned i bordet en enkelt gang for at opnå en jævn overflade og ensartet is. Sæt isen i fryseren i mindst 5 timer.

Chokoladeganache: Hak chokoladen groft. Varm fløden op til under kogepunktet og hæld halvdelen af fløden over den hakkede chokolade. Rør det sammen og tilsæt den anden halvdel af den varme fløde. Rør, til massen er helt glat og jævn. Sæt på køl i ca. 20 minutter, til ganachen har sat sig lidt, eller lad ganachen stå på køkkenbordet og sætte sig indtil, kagen er klar til servering.

Tag islagkagen ud af fryseren 5 minutter inden servering. Kom ganachen i en engangssprøjtepose med glat tylle og afsæt runde toppe på kagens overflade. Pynt med friske kirsebær eller drænede amarenabær.

 

xo //AM

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN