Jeg føler mig udenfor nogle gange

Temperering af GOLD chokolade – og alt andet du skal vide om GOLD Chokoladen

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-1

Reklame for Callebaut® Chokolade

Tip: Nederst i blogindlægget er der en step by step-fotoguide til temperering af GOLD chokolade.

Kender du Callebaut® GOLD?

Kort sagt er Callebaut® GOLD Chokoladen en karamelliseret hvid chokolade. Man arbejder med den på samme måde som hvid chokolade, men den smager meget mere intenst af karamel, hvor hvid chokolade primært er sød og nærmest vaniljeagtig.

GOLD er intens med en let saltet flødekaramelsmag. Sådan kan jeg bedst beskrive den. Og den smager fantastisk, når man spiser den rent. Jeg kan sagtens gå og hapse små chokoladeknapper af posen, men den er i dén grad også velegnet til at arbejde med i kager og desserter.

Se også min guide til RUBY Chokolade temperering – hvis du har lyst til at prøve den lækre lyserøde chokolade

Cocoa Horizons Foundation

Når du køber Callebaut® Chokolade, så køber du ikke bare chokolade. Du er også med til at skabe bedre vilkår for kakaobønderne, der understøttes gennem Cocoa Horizons programmet.

Ét af de tiltag, du er med til at bakke op om, er at skabe bedre vilkår for de unge, nye bønder, der drømmer om at skabe en succesrig karriere som kakaobonde. Det kan nemlig være utrolig svært at starte op, så gennem Cocoa Horizons programmet modtager unge bønder støtte gennem både økonomisk støtte, oplæring i håndtering af afgrøderne og uddannelse i drift.

Så du kan med god samvittighed købe Callebaut® Chokolade, hvis du også – som jeg – går op i at skabe en endnu bedre verden.

Det her skal du bruge til temperering af GOLD Chokolade

  • Chokolade – Du kan anvende chokoladeknapperne – præcis som de er – direkte fra posen. Det vil sige, at du altså ikke behøver hakke dem yderligere forinden. Jeg tempererer aldrig under 600 g ad gangen. Gerne mere, da det klart er nemmere at temperere større portioner. HUSK du kan gemme chokoladen efter brug, og genbruge den…så intet behøver gå til spilde.
  • En stor dyb skål
  • En dejskraber til at røre med.
  • En stavblender
    Et viskestykke
  • En lille gryde og en lidt større skål, der er en anelse større i diameter end gryden, så du kan lave et vandbad UDEN chance for, at der kommer vand og damp ned til chokoladen.
  • Du skal anvende et præcist termometer.
  • Kakaosmør evt. (Callebaut® GOLD Chokolade flyder ikke super godt, når den er tempereret, så du kan tilsætte en anelse kakaosmør til chokoladen, hvis du f.eks. skal anvende den til overtræk af flødeboller.)

Step by step-fotoguide til temperering af GOLD Chokolade

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-2Start med at komme 1/4 af chokoladen op i den dybe skål. Smelt 3/4 af chokoladen i vandbad ved lav varme. Vær tålmodig og rør hele tiden i chokoladen med dejskraberen. Hold øje med temperaturen.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-3Når temperaturen på den smeltede chokolade er 45 grader tages skålen op af vandbadet, tørres ren for kondensvand (for at sikre dig, at der under ingen omstændigheder kommer vand i chokoladen) og halvdelen af den smeltede chokolade hældes over den usmeltede del i den dybe skål.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-4Rør den smeltede chokolade sammen med den usmeltede. Brug en stavblender til at blende chokoladen jævn. Tjek temperaturen. Temperaturen skal ned på 27 grader.

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-7Tilsæt mere af den smeltede chokolade og rør det sammen, tjek temperaturen…

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-8Når temperaturen er oppe på 29 grader er chokoladen tempereret og perfekt at arbejde med.

Du kan f.eks. lave påskeæg med den frisk tempererede chokolade, – eller chokoladesnirkler… Blot et tip…

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-14

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-17

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-11

temperering-af-gold-chokolade-callebaut-annemette-voss-19

 

 

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg føler mig udenfor nogle gange