Hvor vigtigt er fredagsslik for dine børn?

Råsyltede rabarber

raasyltede-rabarber-lidl-annemette-voss-3

Ja ja, det er blevet rabarbertid – det skal jeg da lige love for. Man kan jo ikke se rabarberne for bare rabarber i supermarkederne for tiden.

Nå men, jeg elsker dem – så det gør såmænd intet. Rabarber er klart på listen over top 3 ting jeg helt vil lave opskrifter med, så deeeet. Elsker rabarber, siger jeg. Hvem gør egentlig ikke det?

Opskrift på råsyltede rabarber

1 glas
sværhedsgrad: let

Syltede rabarber
4-5 stængler rabarber
1 vaniljestang
85 g hvidt sukker
2 dl vand
saften af 1/2 citron

Syltede rabarber: Rens rabarberstænglerne og skær dem i små mundrette bidder. Kom rabarbersnitterne ned i et rent syltetøjsglas – de må gerne trykkes lidt sammen, så der er plads til dem.

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med en lille kniv. Giv den tomme vaniljestang, vaniljesukkeret, vandet, resten af sukkeret og citronsaften et opkog. Lad det koge til sukkeret er opløst.

Hæld den brandvarme lage henover rabarberne og læg låg på glasset. Sæt til afkøling, – rabarberne er bedst når de har trukket i et døgns tid – eller et par dage.

Sirupslagen, som de ligger i er også lækker over yoghurt eller på salat.

Velbekomme.

raasyltede-rabarber-lidl-annemette-voss-1
Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor vigtigt er fredagsslik for dine børn?