Hvad skal vi med morgenmadsbilleder?

Hvad bliver den næste billed-trend mon?

Helt ærligt, er der nogen, der gider fortælle mig, hvad vi egentlig skal med alle de morgenmadsbilleder? Alle dem man hver eneste morgen (eller det er nok afhængigt af hvem man følger) bladrer igennem på Instagram… Men jeg, som er meget interesseret i mad og bagning, følger jo naturligvis mange bloggere, kokke og madentusiaster, som sjovt nok poster utroligt mange billeder af deres morgenmad. Men udover at blive dybt misundelig på vedkommendes overskud, så ved jeg ikke helt hvad jeg skal med de billeder…hah.

Det er nu ikke fordi jeg ikke gider at se på de billeder, de er jo ret flotte og indbydende  – men jeg synes virkelig at det er en sjov og lidt underlig tendens; – er det bare mig? Svarer det ikke til at vi begyndte at poste billeder i flæg af vores toiletbesøg eller lign… Nej okay, nok ikke – men det er vel omtrent lige så trivielt. Det er jo bare hverdags billeder. (Godt nok nogle meget flotte hverdagsbilleder) Kan I se det for jer, engang ude i fremtiden når endnu flere tabu er brudt; “Nøøøøøj, se allesammen, jeg har spist sund mad i en uge, så se en flot kage, der ligger der i toilettet”… ha ha. Det var lidt ligesom dengang i 00’erne hvor alle skulle snakke om tarmskyldninger. Heldigvis en trend, der svandt lidt i baggrunden med tiden. Ej undskyld at jeg fjoller sådan, men jeg kan ikke lade være at sidde her og grine lidt over scenariet.

Back on track…

Hvorfor er det, at de andres morgenmad ALTID er så meget mere lækker og vel-stylet end min? Jeg vil også have overskud til at snitte avocado og drysse med hjemmelavet müelsi og spise brud af dyr Valrhona chokolade hver morgen…men det har jeg ikke. Punktum. Jeg har dårligt nok overskud til at lave kaffe til mig selv og nå at få make-up på inden jeg stryger ud af døren med drengene på bagsædet. Jeg har tænkt, hvad mon ikke de forældre ovre i skolen tænker….noget ala “Jøsses, hun ligner godt nok ikke sig selv her til morgen, – er det mon den samme Annemette som vi så i galledress i Billed Bladet i sidste uge – ej, det kan ikke passe. De der poser under øjnene tyder på at billedet MÅ have været retoucheret…”  😉 Ja ja, sådan er vi jo alle helt au naturel nogen gange!

Men jeg har da bestemt også taget mig selv i at poste billeder af min morgenmad. I et forsøg på at billedliggøre et slags overskud. Sådan lidt: “Lad mig lige dele med jer alle, HVOR FEDT ET LIV jeg lever. Se allesammen, jeg spiser dyre kanelsnurrer og drikker dyr kaffe til morgenmad.” Eller, endnu bedre; “Se her IG, jeg havde liiiiige 10 minutter til overs her til morgen – så jeg nåede da lige at at bage hjemmebagte surdejsboller, dække op til brunch, købe blomster og brygge kaffe (bønnerne er for øvrigt meget økologiske og hentet på toppen af Andesbjergene) – så nu er hele familien samlet, og nøj hvor vi hygger…” – Ja sådan en slags billeder der jo bare er rent blær…haha. Og naturligvis tog det ikke bare 10 min men nærmere flere dages planlægning, og når jeg så endelig smækker bagdelen i sædet, så er overskuddet til at hygge med familien allerede begrænset. Men jeg fandt naturligvis også lige overskud til at tage et perfekt stylet billede og poste det på IG, for ellers – hvad havde hele pointen så været? Hvis jeg ikke kunne dele mit overskud med resten af verden?! (!!!!!!!)

Jeg håber I kan tyde ironien og blot få jer et godt grin her til formiddag. Jeg vil bare så gerne have at vi alle kan grine lidt af os selv, når vi står og fotograferer vores perfekte måltider – og næste gang vi spiser en rugbrødsmad med makrelsalat forsøge at give dén oplevelse samme opmærksomhed som den dyre kanelsnurre. For begge dele er jo bare mad, og smager vel egentlig lige godt – ik?!

(Til super lækkert og fancy morgenmadsarrangement hos Magasinet Lækkerier for lidt tid siden) Jeg kunne ikke dy mig. Mens de andre postede smukke billeder af det FANTASTISKE bord og setup så blev jeg nødt til at dele et billede af virkeligheden.... Jeg havde naturligvis formået at spilde havtornsaft ud over bordet efter 2 minutter kun....
(Til super lækkert og fancy morgenmadsarrangement hos Magasinet Lækkerier for lidt tid siden) Jeg kunne ikke dy mig. Mens de andre postede smukke billeder af det FANTASTISKE bord og setup så blev jeg nødt til at dele et billede af virkeligheden…. Jeg havde naturligvis formået at spilde havtornsaft ud over bordet efter 2 minutter kun….

 

Mine overskudsmorgenboller:)
Mine overskudsmorgenboller:)

 

annemettevossEr det bare mig, der hver eneste morgen falder over utallige uploads af skyr med blåbær? Er det virkelig det eneste Danmark spiser til morgenmad? Misforstå mig ikke, - jeg er helt med på at dele madbilleder (jeg lever jo delvist af det) - men really? Skyr mig her og skyr mig der,...skyr ALLE vegne! Kom nu DK - lad os være rebelske og dele billeder af god gammeldags havregryn med sukker? Eller...ville det fremstille os på en uheldig, småusund og uhensigtsmæssig måde? Eller ville man muligvis komme til at fremstå ligefrem trendsættende?! Når jeg kigger på Instagram, så er det for at blive inspireret. For at se ting på en ny måde, - en måde hvorpå jeg ikke selv ville have gjort det. Jeg kan også godt lide at dele billeder af noget, som du måske kan føle dig inspireret af...måske ikke - det er et sats! Så gad vide, om du nu vil føle dig inspireret... Jeg kan nemlig personligt godt lide at være en del af fællesskabet - så jeg uploader da også lige et billede af min skyr. #inspiration? #deldinskyr #butwhy? #? #annemettevoss #isthiswhatithascometo? #endelafbølgen #fællesskabet #smagergodt
(Billedet er hentet fra min IG, og er godt et år gammelt – havde lidt de samme tanker dengang)  But why?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN