Opskrift på kransekager, – sprøjtevenlige, saftige og super nemme

REKLAME for Bjørn Wiinblad Denmark 

Ja, altså jeg véd godt, at overskriften med ordet sprøjtevenlig næsten lyder lidt fræk. Men kransekagedej kan drille enhver, hvis man ikke kan sprøjte den ud med en almindelig sprøjtepose ved håndkraft. Det kan du med denne dej…

Længere ned i indlægget finder du en grundig step-by-step guide til kransekagen i billeder…

Men inden du overhovedet læser videre og går i gang med at lave de nemmeste og lækreste små kransekager – så tjek lige det fine porcelæn fra Bjørn Wiinblad Denmark på billederne. Og ja, det er reklame. Og ja, jeg freakin’ knuselsker Bjørn Wiinblad, og ja, jeg synes at denne nye Gobelinkollektion er noget af de mest cool og retro-lækre design, jeg længe har set. Eller er det bare mig?

Det tog mig i hvert fald kun et splitsekund af en strøtanke at blive enig med mig selv om, at sende en efterspørgsel afsted til Bjørn Wiinblad Denmark om samarbejde, efter jeg så, at min skønne kollega Szhirley gjorde reklame for selv samme stel på sin Instagram for få uger siden. Og minsandten, nu laver jeg så kransekager til jer – på det fineste stel jeg kunne opstøve 😉

Stellet hedder Gobelin. Og jeg er sikker på, at I nok skal finde det, hvis I går ud i butikkerne og leder. Det er jo ganske genkendeligt med de smukke farver og alt det guld (Ja, det er vel ingen overraskelse, at jeg er temmelig vild med at det skinner lidt). Priserne er absolut fornuftige. Siger det bare. Find forhandler på hjemmesiden hos Bjørn Wiinblad Denmark.kransekager opskrift nem12

kransekager opskrift nem6

Super nemme hjemmelavede kransekager med saftig midte

36 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
bagetid: 10-12 min (afhængigt af din ovn)

Ingredienser til blød sprøjtevenlig kransekagedej

250 g hvidt sukker
100 g æggehvide
500 g ren rå marcipan

I øvrigt

Evt. drænede amarena kirsebær
1 sprøjtepose
1 stjernetylle (rimelig bred, den jeg anvender er 14 mm i diameter)

Sådan laver du kransekagerne

Rør sukker og æggehvide sammen i en skål og lad det trække i 1 times tid. Ælt marcipanen blød på køkkenbordet og tilsæt derefter sukkermassen lidt efter lidt. Ælt kransekagemassen helt glat ved håndkraft. Fyld halvdelen af massen i en sprøjtepose med stjernetylle. Grunden til, at du kun arbejder med en halv mængde af massen ad gangen, er, at så er det meget nemmere at trykke toppene ud af sprøjteposen. Afsæt 18 kransekagetoppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Fyld resten af massen i sprøjteposen og gentag. Tryk et amarenakirsebær ned i toppen af hver kransekage – du kan også lade nogle af dem forblive helt enkle uden bær.

Bag de små kager i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10-12 minutter, til de har taget en flot gylden farve. Du kan med fordel bage kagerne, hvor du sætter en ekstra bageplade under den, som kagerne står på. På den måde bager bunden af kransekagerne ikke så hurtigt, og du undgår at de brænder på. Køl kagerne af.

Først når kransekagerne er kølet af kan du forsigtigt frigøre dem fra bagepapiret ved hjælp af en lille skarp kniv.

Rigtig god fornøjelse.

Step-by-step guide i billeder

Kransekage opskrift step 1

Rør sukker og æggehvide sammen i en skål og lad det trække i 1 times tid.

Kransekage opskrift step 2Kransekage opskrift step 3

Ælt marcipanen blød på køkkenbordet og tilsæt derefter sukkermassen lidt efter lidt.

Kransekage opskrift step 4

Ælt kransekagemassen helt glat ved håndkraft.

Kransekage opskrift step 6

Fyld halvdelen af massen i en sprøjtepose med stjernetylle.

Kransekage opskrift step 7 Kransekage opskrift step 9 Kransekage opskrift step 8

Afsæt 18 kransekagetoppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Fyld posen med resten af massen og gentag.

Kransekage opskrift step 11

Tryk et amarenakirsebær ned i toppen af hver kransekage. Bag de små kager i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10-12 minutter, til de har taget en flot gylden farve.

kransekage opskrift step 12 kransekage opskrift step 13

Køl kagerne af.

Så nemt var det 😉

kransekager opskrift nem2 kransekager opskrift nem1 kransekager opskrift nem4 kransekager opskrift nem7 kransekager opskrift nem6 kransekager opskrift nem13
kransekager opskrift nem8 kransekager opskrift nem10

10 reaktioner

 1. Hvordan opbevarer du dem bagefter?

  Kan huske at dem jeg selv bagte og opbevarende i en kagedåse blev “snaskede” efter bare 24 timer.

  1. Jeg synes faktisk det er lidt svært med kransekage – de bliver hurtigt seje og snaskede. Jeg opbevarer gerne i en papirspose, eller i en kagedåse foret med bagepapir – men ellers, så sørger jeg for at spise dem straks 😉

   1. Ja der er samme oplevelse jeg har – sidst redde jeg dem ved at bage dem 5 min ekstra så var de så gode som nye igen.
    Men kunne jo bare være dejligt de kunne opbevares uden ekstra bagning.
    Tak for svar ?

 2. Hej Annemette
  Jeg er ny læser af din blog, og jeg må nok sande, at jeg inden længe bliver nødt til at “unfollow” igen, og jeg har lyst til at fortælle dig hvorfor.
  Alt er skrevet i den bedste mening og bedste tone, og du behøver ikke udgive den her kommentar 🙂
  Jeg driver selv en blog, og jeg ville ønske, at flere gav feedback, inden de smuttede.

  Nå, men sagen er den, at ud af de sidste 20 indlæg, du har udgivet, der er det kun 3, der ikke starter med reklame.
  Jeg kender godt reglerne, ved godt at mange andre bloggere ikke følger dem, og at du er blandt dem der følger reglerne nøgternt. Det giver bestemt respekt. Jeg læste også dit indlæg om netop brug af reklame.
  Nu er det bare sådan, at du for mig fremstår som en bager, som også er influencer/medieperson, og så føles det som læser som om, at din blog bliver drevet udelukkende som forretning og indtægtskilde og mindre af lyst – som den mere burde som influencer. Bevares, så kommer der et holdningsindlæg i ny og næ, men det fænger ligesom ikke, når det starter med reklame. Det virker utroværdigt, selvom jeg godt er med på, af det ikke er det, du ønsker.

  Jeg gider faktisk ikke åbne indlæg som starter med reklame efterhånden.
  Min yndlingsblogger var engang Mascha Vang, men jeg gider heller ikke åbne hendes indlæg mere, fordi de altid er plastret til med reklamer. Det fjerner grunden til hvorfor jeg er vild med at læse blogs. Jeg savner indlæg der er skrevet til os af lyst, og ikke fordi bloggeren gerne vil have en tur i Disneyland, en gratis HappyHelper eller bare flere penge til dyre vaner.
  Jeg ville ønske, at der var en bedre og mere elegant balance imellem spons/ikke spons.
  Ellers må man sgu bekende kulør og sige, velkommen til min forretning, hvor jeg deler rabatkoder og gode deals, så jeg har til husleje og lidt lækkert ved siden af..
  Det er lidt firkantet sagt, men du forstår pointen.
  Det ærgrer mig faktisk lidt, for jeg er vild med dine bagerier, og så er jeg i øvrigt sikker på, at du er en vanvittig skøn person IRL!

  Jeg bliver lige hængende lidt endnu. Det kunne jo være, at indholdet blev twistet lidt, så man ikke føler, man skal til pungen, når man checker ind.
  De bedste og kærligste hilsner
  Christine

  1. Kære Christine,
   velkommen til.
   Som du selv skriver, bør man bekende kulør når man er blogger. Det har jeg gjort utallige gange, og mine faste læsere er udemærket klar over, at dette er en kommerciel blog. Jeg har ingen problemer med at “skilte” med, at jeg tjener penge på min blog.Til gengæld gør jeg, – for både min egen og mine læseres skyld – rigtigt meget ud af at fylde personligt indhold ind i mine indlæg, – også dem, der er sponsorerede.
   Jeg deler jævnligt – faktisk meget ofte – ting fra min hverdag, som er fuldstændigt uden bagtanke eller kommerciel hensigt – men sagen er jo den, at jeg skal skrive REKLAME så snart jeg bare har en bluse på i indlægget som har været en gave fra en samarbejdspartner. Det sekund at jeg rører min dej sammen i en skål, der er betalt af et firma, som jeg laver arbejde for, og skålen kommer med på billedet – jamen så er vi der igen.
   At du ikke har lyst til at læse indlæg med ordet REKLAME, det er jo kun dig der kan vælge til og fra. Men jeg synes nu stadigvæk at du bør gøre dig selv den tjeneste at overveje, om ikke nogle af os bloggere rent faktisk kunne have rent mel i posen? Jeg véd i hvert fald, at jeg ikke indgår samarbejder omkring produkter, som jeg ikke oprigtigt er vild med.
   Mit seneste indlæg om Wiinblad ville du vide var meget troværdigt, hvis du havde læst med i længere tid. Der er flere eksempler fra mit hjem på, at jeg ELSKER Wiinblad, og har hans kunst hængende på væggene. Derfor har jeg indgået dette samarbejde. Det er ikke utroværdigt, hvis du spørger mig.
   Det er dejligt, at du skriver. Og det er dejligt at tage dialogen – det synes jeg. Men det virker også som om, at du har besluttet dig for, at reklame-indlæg i din verden kun kan være noget bras. Og det synes jeg virkelig er ærgerligt, når jeg nu gør så meget ud af at lave gode indlæg.

   Jeg håber du fortsat vil læse med.

   Kh
   Annemette

 3. Dejlig guide, dem vil jeg prøve ? mangler du ikke at skrive at man skal lave anden halvdel, nu ser det ud til der kun bliver 18 stk.

  1. Ja det kan du da prøve – lyder lækkert. Men ellers har jeg jo en fantastisk opskrift på små jordbærtærter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN