Hjemmelavede jordbærskumfiduser

Reklame for min bog
Piece of Cake

Hjemmelavede jordbærskumfiduser smager bare bedre end dem man køber i supermarkedet! De er også nemme at lave og du ved hvilke ingredienser, der er brugt. Hvis du er så heldig at få besøg af glade studenter, der fejrer, at de endelige er færdige, så servér disse lækre skumfiduser til lejligheden!
Uanset om du har glade studenter eller skolebørn hjemme, så er skumfiduserne en lækker snack i denne varme.
Opskriften er fra min bog Piece of Cake, som er en bog fyldt med nemme og velsmagende opskrifter!

Bemærk! Du skal have et termometer, der egner sig til madlavning, for at kunne lave denne opskrift.

Skumfiduser

Sværhedsgrad: let
Til 30-40 stk.

Du skal bruge:
13 blade husblas
400 g hvidt sukker
2 dl koldt vand
1 knivspids pink pastafarve
30 g frysetørrede jordbær (IKKE frosne!)

I øvrigt:
1 dl flormelis, til at drysse med

Sådan laver du skumfiduserne

  1. Udblød husblassen i en dyb skål med koldt vand i 20 minutter. Du skal lægge ét blad husblas ned i vandet ad gangen, så alle bladene bliver helt dækket af vand.
  2. Kog sukker og vand op til 110 grader i en gryde, mens du rører i det. Brug et termometer, så du ved, at sukkerlagen nøjagtigt er 110 grader varm.
  3. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af et øjeblik, mens du vrider husblassen for vand. Opløs husblassen direkte i den varme sukkerlage, mens du rører rundt.
  4. Tilsæt en knivspids pastafarve og rør det godt sammen.
  5. Hæld massen over i en skål og pisk den stiv og luftig med en elpisker eller alternativt på enrøremaskine med piskeris.
  6. Vend forsigtigt frysetørrede bær i skumfidusmassen med en dejskraber.
  7. Beklæd en bradepande med bagepapir og drys et helt jævnt lag flormelis ud over papiret.
  8. Fordel skumfidusmassen i bradepanden og glat overfladen. Drys overfladen med flormelis ogstil bradepanden på køl, indtil massen er fast. Lad den stå i mindst et par timer i køleskabet – så er den nemmest at arbejde med.
  9. Klip den store skumfidus i mindre stykker på ca. 3×3 cm med en stor saks. Opbevar skumfiduserne tørt ved stue temperatur i en dåse eller plastbøtte med tæt sluttende låg.

Jeg ønsker alle en rigtig god sommerferie, og husk at brug #Clubkagekarma og tag @Sweetcakekarma, når du bager nogle af mine opskrifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop