Trøffelkonfekt med nougat – 2 gode varianter

Reklame for Lidl

Lidl introducerer en helt ny produktserie for tiden under overskriften “Når kvalitet er den bedste opskrift”. Helt enestående har Lidl nemlig teamet op med gourmetkokken Wassim, hvilket leder til en række kvalitetsprodukter, der tilføjes til Lidls sortiment, som hæver barren for kvalitet i deres butikker. (I véd, at jeg allerede på forhånd er meget glad for Lidls sortiment, men dette gør bare købsoplevelsen og -mulighederne endnu bedre!)

Igen er der fokus på at sikre danskproducerede varer på hylderne såvel som økologiske produkter. Jeg kan ikke få armene ned, faktisk. Jeg er utroligt begejstret for det her nye makkerskab.

Naturligvis har jeg særligt kastet min kærlighed på det søde sortiment af WH-serien. Jeg har derfor tilberedt to slags overordentlig lækker konfekt med både chokolade, nougat, marcipan osv, der alt sammen er en del af WH-serien.

Se flere produkter fra serien her. 

wassim-hallal-lidl1

wassim-hallal-lidl

wassim-hallal-lidl2

konfekt-med-nougat-annemette-voss-lidl-5

Opskrift på 2 nemme slags konfekt med nougat

Kvalitetskonfekt, der får mundvandet til at løbe. Det er lige præcis, hvad det her er. To forskellige lækre varianter på konfekt i form af nougattrøffel. Haps! Og haps!

konfekt-med-nougat-annemette-voss-lidl-2

Lys nougattrøffel med hindbær

25 stk
sværhedsgrad: medium

Trøffelmasse med hindbær
125 g friske hindbær
40 g hvidt sukker
100 g lys nougat
50 g lys chokolade 40%
30 g mørk chokolade 73%
1 dl piskefløde
25 g smør

Overtræk og pynt
200 g lys chokolade 40%
50 g finthakkede mandler (uden skal)
hindbærmandler fra WH-serien

Sådan laver du konfekt med nougat og hindbær:

Trøffel med hindbær: Kom hindbær og sukker op i en lille gryde og kog det op ved medium varme. Lad det småsimre i 10 minutter til en tykkere konsistens. Sigt lagen, så du står tilbage med 1/2 dl tyk hindbærgrød uden kerner.

Skær den lyse nougat i mindre stykker og kom det op i en dyb skål sammen med chokolade og hindbærgrøden.

Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld det ned i den dybe skål sammen med resten. Brug en stavblender og blend massen helt ensartet. Tilsæt koldt smør i små tern og blend det jævnt.

Hæld massen i en lille firkantet form (ca 10 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Glat overfladen og sæt trøffelmassen på køl i mindst 5 timer til den er fast i konsistensen.

Overtræk: Temperer den lyse chokolade og tilsæt finthakkede mandler og kom chokoladen op i et højt glas. Skær nougattrøffelmassen ud i små mundrette kvadrater og stik en tandstik ned i hvert stykke. Dyp trøffelkuberne i chokoladen og dryp af. Sæt de chokoladeovertrukne trøffelkuber til at størkne på bagepapir. Dekorer med en hindbærmandel, mens chokoladen stadig er våd.

konfekt-med-nougat-annemette-voss-lidl-1

konfekt-med-nougat-annemette-voss-lidl-3

konfekt-med-nougat-annemette-voss-lidl-9

konfekt-med-nougat-annemette-voss-lidl-7

Mørk nougattrøffel med ristede mandler og kakaonibs

25 stk.
sværhedsgrad: medium

Trøffelmasse med kakaonibs og mandler
100 g mørk nougat
40 g hvid chokolade
45 g mørk chokolade 73%
1,25 dl piskefløde
30 g smør
100 g blancherede mandler (kan købes uden skal i WH-serien)
30 g marcipan
1 spsk kakaonibs

I øvrigt
3 spsk kakao til pynt

Sådan laver du mørk nougattrøffelkonfekt:

Trøffelmasse: Skær den mørke nougat i mindre stykker og kom det op i en dyb skål sammen med chokoladen.

Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld det ned i den dybe skål sammen med resten. Brug en stavblender og blend massen helt ensartet. Tilsæt koldt smør i små tern og blend det jævnt.

Hak mandlerne i små stykker (rist dem evt lysebrune på en pande forinden for at opnå endnu bedre smag). Skær marcipanen i små bitte tern, på størrelse med ærter. Vend mandler, marcipan og kakaonibs i trøffelmassen.

Fordel massen i en lille firkantet form (ca 10 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Glat overfladen og sæt trøffelmassen på køl i mindst 5 timer til den er fast i konsistensen.

Befri trøffelmassen fra bagepapir og formen. Skær trøffelmassen ud i kvadratiske skiver ved hjælp af en skarp kniv, vend rundt i kakao og nyd.

Prøv også mine Fyldte chokolader med lys chokoladeganache, hasselnød og et hint af hindbær

Opbevaring og holdbarhed: Trøffelkonfekten opbevares på køl. Jeg synes, de er bedst indenfor den første uges tid.

konfekt-med-nougat-annemette-voss-lidl-8

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop