Reklame for Coca-Cola
Du kan bruge denne peberkagedej til at bygge et helt almindeligt peberkagehus før jul – eller du kan give dig i kast med at bygge en vaskeægte Coca-Cola lastbil, ligesom jeg har gjort i år.
Julemandskostumet kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men jeg kan da berette, at det skaber lidt ekstra julestemning at bage i fuld uniform 😉
Peberkagedej
100 g smør
100 g hvidt sukker
140 g lys sirup
1 æg, str. S
275 g hvedemel
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
½ tsk hvid peber
½ tsk bagepulver
Glasur
200 g flormelis
50 g pasteuriseret æggehvide
Pynt
sukkerpynt
slik
flormelis
Karamel
200 g hvidt sukker
Kagedej: Kom smør, sukker og sirup i en lille gryde og varm det op ved middel varme, til det er smeltet sammen. Kom det over i en stor skål og lad det køle af. Rør ægget i og sigt alle de tørre ingredienser ned i blandingen. Rør dejen godt sammen med en grydeske – den vil være meget klistret. Kom den i en frysepose og lad den hvile i køleskabet natten over – eller et par dage.
Tegn skabeloner af lastbilens dele på bagepapir. Rul mindre dele af dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 2 mm med en kagerulle. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen ud efter skabelonerne (hent pdf herunder ) uden at flytte på dejen. Fjern den overskydende dej og træk bagepapiret med lastbildelene over på en bageplade. Bag det i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter. Gentag så mange gange som nødvendigt, til du har bagt alle delene. Køl dem af på en bagerist.
Glasur: Pisk flormelis og æggehviderne sammen til en sej glasur. Kom den i et lille kræmmerhus af bagepapir. Dekorér lastbilens dele med glasur, sukkerpynt og slik, inden den samles. Lad glasuren størkne helt, så du sikrer dig, at pynten sidder fast. Det gør du bedst ved at lade den ligge i et par timer eller til dagen efter uden at røre ved det.
Karamel: Smelt sukkeret i en tykbundet gryde vad lav varme. Lim lastbilen sammen med karamellen – her er det vigtigt at have et par hjælpende hænder.
Pynt lastbilen med ekstra glasur, så det ligner sne og/eller istapper og afslut med et drys flormelis.