Reklame for Nescafé GOLD
For nylig blev jeg bedt om at lave en reklame for Nescafé GOLD, for at sætte fokus på vigtigheden af at investere sin tid og kærlighed i de mennesker, som man holder særligt af. Et blogpost om at mødes over en kop kaffe og finde ind til hinanden. Simpelthen fordi at Nescafé har forbedret deres klassiske GOLD produkt, og lagt ekstra energi og kærlighed i, at skabe et endnu bedre produkt til forbrugeren. (Det kan vi godt lide!)
Jeg fandt tid til mine, – meget gamle – bedsteforældre. For dem skal jeg virkelig huske at nyde, hvert sekund jeg har dem!
Det helt naturlige for mig var, naturligvis, at lave ikke kun en kop kaffe men også en kage – fordi frystørret kaffe egner sig genialt til at bage med. Fordi hvem har egentlig lige en halv kop kold kaffe ved hånden, når man skal bruge det i en kage. Det har jeg i hvert fald ikke – og så er det vildt smart, at man bare lige kan tilsætte et par teskefulde Nescafé GOLD.
Opskrift på Nescafé GOLD-kage,
– en saftig kage med kaffe og saltkarameltopping
Ingredienser Nescafé GOLD-kage
3 æg str M
170 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljesukker
130 g smør
2 spsk mælk
2 tsk Nescafé GOLD
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 lille æble, groftrevet uden skræl
Saltkaramel
200 g hvidt sukker
1 dl piskefløde
et nip fint salt
Pynt
Skovsyrer
Sådan laver du kaffekage med saltkaramel:
Kaffekage: Pisk æg, sukker og vaniljesukker længe ved fuld kraft med en elpisker til æggesnapsen er lys og meget luftig. Smelt smørret sammen med mælken ved lav varme og rør den frysetørrede Nescafé GOLD kaffe ud heri. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen, tilsæt kaffesmørret og groftrevet æble og vend forsigtigt dejen sammen.
Fordel dejen i en rugbrødsform på ca. 10 x 25 cm beklædt med bagepapir på både bund og sider. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca 40-45 min. til den er flot gylden på overfladen og der ikke længere hænger våd dej ved, hvis du stikker ned i midten af kagen med en lille skarp kniv.
Saltkaramel: Mens kagen bager kan du tilberede saltkaramellen. Smelt det hvide sukker i en lille tykbundet gryde ved lav varme. Undgå at røre i gryden mens sukkeret smelter, men det er dog okay, at du svinger lidt med gryden fra side til side for at fordele sukkeret. Når sukkeret er smeltet røre du rundt i karamellen, der har en intens mørkbrun farve. tilsæt fløden i en tynd stråle under konstant omrøring – det bruser op, så vær opmærksom og forsigtig. Lad karamellen småkoge i 5 minutter og rør til slut salt i karamellen. Lad karamellen køle af ved stuetemperatur til den er tyktflydende og helt afkølet.
Inden servering frigøres kagen fra bagepapiret, hæld karamellen over og dekorer med skovsyrer eller andet fint pynt.
Se hele billedserien fra den dag, hvor jeg serverede en kage magen til denne her for mine bedsteforældre 🙂
Fotos: Kristina Christiansen
5 reaktioner
Kan man bruge rørsukker i stedet til saltkaramellen?
Kagen ser virkelig lækker ud😍
Hej Annemette. Kan man undlade kaffen i kagen, hvis man bestemt ikke kan smagen af kaffe. Eller kan den erstattes af kakaopulver eller andet
Jep, du undlader det bare 🙂
Mit karamel blev helt hårdt. Jeg fulgte ellers opskriften. Sukkeret var dog vildt lang tid om at smelte. Hvad kan der være sket
Måske har du kogt den for længe? Blev den hård lige da du tilsatte fløden? Eller bagefter? Det kan også være blandingsforholdet der har været forkert.
Knus