Laksesalat på smørstegt franskbrød med agurkenudler (til middag hos, forret)

Key Lime pie opskrift (Til middag hos, dessert)

Key lime pie opskrift Annemette Voss

En slags reklame for Til middag hos

Du så måske jeg lavede en Key Lime pie til gæsterne i Til middag hos mandag aften? (Hvis ikke, kan du se udsendelserne på Viaplay.) Ja, tærterne var måske ikke det prydstykke gæsterne havde forventet (hvad havde jeg egentlig regnet med?), og sådan en Key Lime pie ER meget sød, lidt tung i det og rigtig dejlig syrlig pga al limesaften. Det blev der også kommenteret på, – altså både at de måske havde forventninger om noget ‘vildere’ fra min hånd, og at kagen var lidt ‘heavy’ og sød. No surprises, på den front!

Jeg havde netop valgt denne dessert, fordi den kræver, at man ikke har fået for tung mad til forret og hovedret. Og eftersom gæsterne, Jackie Navarro, Allan Nielsen og Dan Andersen, havde fået serveret en let laksemousse på friskbagt sødmælksfranskbrød samt en nudelsalat med marineret rib-eye til hoveret, så tænkte jeg at en lidt mere fed og tung desserttærte var på sin plads. Man skal altså IKKE servere denne kage som dessert ovenpå en omgang bøf bearnaise, just saying!

Heldigvis spiste de allesammen op af tærterne, så jeg følte mig rimelig sikker på, at de synes ligeså godt om kagen, som jeg.

Key Lime Pie opskrift Annemette Voss

Værs’go’, hermed min opskrift:

Key Lime Pie opskrift

6 små tærter eller én stor
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
bagetid: ca

Tærtebund
200 g digestive fuldkornskiks
100 g smør (ikke smørbart blandingsprodukt, men ægte smør!)
evt. 1/2 tsk kardemomme (ikke et must, men lækkert!)

Limecreme
1 dåse kondenseret mælk (den vejer 397 g,- underligt mål!)
4 æggeblommer, ca 80-90 g
Fintrevet skal af 2 øko lime
3/4 dl limesaft (ca 4 limefrugter)

Topping
enten
1/4 l flødeskum pisket til sprøjtefast skum

eller
marengs:
1 dl pasteuriserede æggehvider
1 tsk citronsaft
200 g flormelis

Evt.
Ristet kokos som drys

Sådan følger du min Key Lime Pie opskrift:

Kiksebund: Blend digestivekiksene til de minder som sand. Smelt smørret og rør det i, – tilsæt evt. også kardemomme, hvis du ønsker. Tryk denne våde kikseblanding, der minder om vådt sand, fast i bunden af en tærteform (diameter ca 25 cm) – gerne én med løs bund. Eller du kan vælge at anvende 6 små forme, som jeg egentlig gjorde i Til middag hos.

Bag bunden ved 170 grader varmluft i ca. 10 min. Tag dem ud af ovnen og lad den svale mens du tilbereder limecremen. Skru varmen ned til 160 grader varmluft.

Limecreme: Rør kondenseret mælk godt sammen med æggeblommer, limeskal og saft. Fordel cremen ovenpå tærtebunden.

Bag tærten ved 160 grader varmluft i ca. 20 min – fyldet skal have sat sig og være blevet lidt mere fast i det, – mærk efter med en let finger. Tag tærten ud og lad den køle helt af. Befri den forsigtigt fra formen, hvis du har anvendt en tærteform med løs bund.

Topping: Enten serverer du kagen med friskpisket flødeskum, eller du kan tilberede marengs: Pisk æggehviderne med citronsaft og flormelis, der tilsættes lidt efter lidt, pisk til en let skum. Kom et lag på Key Lime tærten. Brænd marengsen med en lille gasbrænder.

Drys f.eks. med ristet kokos.

Velbekomme!

Key Lime Pie Annemette Voss

Hvis du er vild med denne tærte, kan det også være du synes godt om min Citrontærte med brændt marengs og saltkaramel, som jeg lavede i Go’morgen Danmark?

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laksesalat på smørstegt franskbrød med agurkenudler (til middag hos, forret)