Rustikke brødsnurrer – gode madbrød

Reklame for Lidl
Rigtig godt brød og med lidt af det lækre, der gør mundfulden endnu bedre. Sådan er de her pestosnurrer. De er gode til madpakker, suppe eller bare som en hurtig snack på vejen. Herunder kan du se, hvad du skal handle ind for at lave dem. Det er ganske nemt, og det hele kan du få i Lidl… – og nårh jo, så er de jo lavet med masser af økologiske ingredienser. God bagelyst.
Se alle mine opskrifter udviklet for Lidl.
Rustikke og velsmagende brødsnurrer med pesto eller tomat
Dej
25 g gær
3 dl koldt vand
1 dl kogende vand
1 spsk flydende blomsterhonning
85 g groft rugmel
500 g hvedemel
10 g flagesalt
3 spsk olivenolie (+1 spsk olie til skålen, efter æltning)
Fyld
3-4 spsk grøn pesto
1 håndfuld revet goudaost
og/eller
3-4 spsk ketchup
1 håndfuld revet goudaost
2 spsk røgede skinketern eller bacon
Sådan laver du dej til brødsnurrerne:
Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt varmt vand, honning og rugmel og rør det godt sammen. Tilsæt alle øvrige ingredienser og sæt dejen til æltning på en køkkenmaskine. (Hvis du bruger håndkraft, skal dejen naturligvis æltes noget længere).
Ælt dejen godt igennem ved høj hastighed i ca. 15 minutter til dejen slipper skålens sider. Vend dejen rundt i skålen i en spsk olivenolie. Dejen føles på nuværende tidspunkt meget elastisk og sådan lidt
Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad dejen hæve i ca 40 minutter til dobbelt størrelse.
Sådan former du snurrerne. En step by step-guide.
Rul dejen ud på en meldrysset bordplade til en størrelse på omtrent 40×50 cm.
Smør pesto ud på dejen og drys med revet gouda ost.
Tip: Du kan også prøve med lidt ketchup, røgede skinketern (eller bacon) og ost. Faktisk kan du komme alt muligt lækkert ind i snurrerne. Bare husk, at du skal kunne rulle en pølse, og derfor kan det være svært, hvis du fylder ALT for meget indhold i.
Tril dejen sammen til en pølse på den lange led, ligesom hvis du skulle lave kanelsnegle. Det kan være lidt tricky, fordi dejen er meget livlig (fordi det er en god dej), men det betyder ikke noget, at det ikke er pænt. Tryk dejpølsen lidt flad og skær den i 16 lige store stykker.
Træk stykkerne lange og sno dem om sig selv til den snoede pølse er ca. 2-3 cm tyk og 25 cm lang.
Tril da hver pølse sammen som en spiral om sig selv. Og tryk snippen ind under.
Placer snurrerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Dæk pladerne med snurrer til og lad dem hæve yderligere 30 min.
I mellemtiden forvarmes ovnen til 220 grader varmluft.
Bag snurrerne i ca 18-22 min til de er flot gyldne og sprøde i kanten. Køl af på rist.
Velbekomme!
Pssst: De er meget velegnede til at fryse og anvende i madpakker.
Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk
kan man fryse en gærdej, tage den op af fryseren og bage dejen, i så fald vil jeg lave min kagemand i formen, fryse den ned tage den op når jeg skal bruge den og lade kagen halvtø. Herefter vil jeg lade min varme remonce løbe over kagemanden, men hvordan bliver resultatet? kagemand bager jeg altid som brunsviger, på Vendsysselsk maner og pynter med føde og slik. En af mine gode venner, har lavet min form til kagemanden, af to vinkler til arme og ben, 1 vinkel emlem benene og så er der bøjet en arm og et hoved i et. det er verdens bedste kagemandsform, man kan tilpasse den efter ønske og ovnens størrelse, og det undrer mig at ingen fabrikanter har kunnet finde id af at lave så simpel en kagemands form.